În căutarea unui nou premier: Preşedintele Timofti începe astăzi consultările cu fracţiunile parlamentare

În căutarea unui nou premier: Preşedintele Timofti începe astăzi consultările cu fracţiunile parlamentare

Şeful statului, Nicolae Timofti, începe astăzi consultările în vederea identificării unei candidaturi la funcţia de prim-ministru, anunţă jurnal.md

Potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei, primii la discuţii au fost chemaţi liberal-democraţii, la ora 11:00.

La ora 11:45, şeful statului va avea consultări cu PD, iar la 12:30 – cu PL. Cu reprezentanţii PCRM, preşedintele Timofti se va întâlni la 15:00, ia cu cei din PSRM – la 15:45.

Amintim că săptămâna trecută, Nicolae Timofti s-a întâlnit cu deputaţii din PLDM, PD şi PL. În cadrul discuţiilor, şeful statului le-ar fi cerut reprezentanţilor celor trei partide să găsească consensul necesar în vederea formării unui guvern proeuropean.

Cabinetul de miniştri în frunte cu Valeriu Streleţ a fost demis de Parlament, pe 29 octombrie, cu voturile deputaţilor din PSRM, PCRM şi PD.

Premierul a respins acuzaţiile de corupţie lansate împotriva sa de către reprezentanţii celor trei partide şi a declarat că adevăratul motiv al demiterii sale ar fi altul. Valeriu Streleţ afirmă că în acest fel a fost pedepsit pentru faptul că nu i-a răspuns la telefon oligarhului Vladimir Plahotniuc.
Foto: jurnal.md