Au reușit să intre în Cartea Recordurilor! Primul concert susținut pe un aisberg în derivă! VIDEO

Au reușit să intre în Cartea Recordurilor! Primul concert susținut pe un aisberg în derivă! VIDEO

Prima și, cel puțin deocamdată, singura formație care ”a îndrăznit” să susțină o reprezentație live pe un aisberg în derivă este The Defiled.

Concertul lor a avut loc la 15 octombrie 2014 și a durat 30 de minute. Evenimentul a avut loc pe Marea Groenlandei, în apropierea așezării Kulusuk, din sud-estul Groenlandei. Inițial, ambiția celor patru britanici din The Defiled a fost de a participa la provocarea lansată de concursul Jagermeister’s Ice Cold Gig.

Evenimentul live a cuprins piese de pe albumul Daggers din 2013 și a fost urmărit de câțiva fani, aflați în bărci pescărești împrejurul aisbergului cu pricina. Localnicii i-au ajutat cu alegerea celui mai potrivit aisbergul pentru o astfel de manifestare, primind, în schimb, instrumente muzicale pentru centrul cultural din Kulusuk, distrus, parțial, de o furtună.

Pentru performanța lor, cei de la The Defiled figurează în ediția 2016 a Guinness World Records.

În 2013, o altă formație de muzică metal a intrat în Guinness World Records, după ce a susținut un concert în condiții meteo extrem de friguroase. Astfel, după ce a cântat la Stația Carlini din Antarctica, Metallica a devenit prima trupă care a susținut un concert pe fiecare continent.

Sursa: realitatea.net