Domnul umple lumea cu de toate

Domnul umple lumea cu de toate

Nu sunt o fire agresivă de felul meu, încerc pe cât pot să intru în situaţia altora şi să-i înţeleg, dar uite că pe Marina, femeia care sta de mai multe ore în faţa mea, aş fi fost în stare s-o omor! M-a găsit acasă, aflând adresa mea de la biroul municipal de informaţii. Venise să mi se plângă, pe cine credeţi Dvs.? Chiar pe fie-sa mai mică, care i-a suflat concubinul.

Vedeţi că Marina de zece ani trăia cu un derbedeu, pe care l-a întreţinut şi l-a dus în spate cu toate problemele lui. Cum s-a ajuns la această situaţie? A vândut întâi de toate casa ei de la Soroca, o frumuseţe de imobil, şi a cumpărat la Chişinău un apartament cu trei camere. Locuia în el cu cele două fiice ale sale. Văduvă e Marina, trebuie să ştiţi. A ales capitala ca loc de reşedinţă în speranţa că o să-i fie mai uşor să-şi aranjeze fiicele în instituţii de învăţământ mai prestigioase. Ea, fiind profesoară de franceză, n-a mai dorit să lucreze în şcoală, ci şi-a luat un post de vânzătoare la un mare centru comercial din Chişinău. Uite că anume acolo l-a şi cunoscut pe Leonid. Bărbat chipeş, e adevărat, mi-a adus nevasta şi o poză să mi-o arate, dar, din spusele ei, o mare puşlama. De cum a aflat că femeia e singură, că are bani, a şi pornit s-o curteze. Zi de zi o vizita la magazin cu flori, bomboane, o aştepta dimineţile în curte, s-o conducă până la serviciu, chipurile nu are el răbdare s-o vadă tocmai seara.

Leonid o cucereşte pe Marina

Marina a fost cea care i-a propus să treacă la ea cu traiul. Leonid locuia în gazdă la cineva şi tocmai în momentul acela era fără serviciu. Zicea bărbatul că stăpânul firmei la care lucrase îl exploata fără ruşine şi că nu mai putea îndura aşa o stare de lucruri. Mai târziu a aflat totuşi Marina că o minţise concubinul. În viaţa lui derbedeul n-a ridicat un pai de jos – a trăit pe seama femeilor credule. Dar să vedeţi că era amant galant şi gingaş şi iubea femeile ca toţi bărbaţii care fac din asta o profesie. Era târziu să mai dea înapoi Marina – se îndrăgostise lulea de Leonid şi era gata să suporte orice, numai să nu-l piardă. N-o interesa că el mai are pe câte cineva afară de dânsa, nu-i făcea scene de gelozie, nu-l întreba o dată de ce-a lipsit de acasă sau de ce nu-şi caută un loc de muncă. Se gândea că el atâta şi aşteaptă ca s-o părăsească. Dar unde ar mai fi găsit femeia un alt bărbat atât de iubăreţ?! Tremura toată de pasiune în braţele lui.

Nenorocirea a căzut peste ea curat pe neaşteptate. A simţit femeia că se întâmplă ceva cu fiica ei mai mare. Avea probleme de sănătate. I-au telefonat de la liceu şi i-au spus că a leşinat în timpul orelor. Fata era în ultimul an de studii. Mai cu voie, mai de nevoie a dus-o la un specialist şi află Marina că Dumitriţa ei e însărcinată. Când a luat-o din scurt, află că tatăl copilului e chiar Leonid. Să vedeţi cum s-a îndreptăţit potlogarul! Cică fata era cea care îi aţinea calea, că-i făcea avansuri şi că el ce putea face, e bărbat! Credeţi că Marina şi-a alungat amantul? Doamne fereşte de aşa întâmplare! Nu, mama şi-a învinuit propria fiică de libertinism, dar pentru că nu avea copila unde se duce, au rămas să locuiască împreună.

Mama şi fiicele, rivale

Baftă pentru Leonid! Când poftea pe mama fetei, când copila o lua în pat şi niciodată nu ascundea chestia asta de cei ai casei. În scurt timp, Dumitriţa născu un băiat. Marina ajunsese bunică. Leonid, amantul celor două femei, o prefera fireşte pe cea tânără. Conflicte, scene de gelozie, bătăi în sânul familiei acestea deocheate, încât şi vecinii interveneau când situaţia ieşea de sub control! Dumitriţa, dacă a prins gustul bărbaţilor, a pornit să-şi facă de cap şi cu alţii, lăsând pruncul pe seama tatălui şi a mamei ei. Într-o bună zi, a dispărut definitiv. Marina, la cei 45 de ani ai săi, simţea că-l pierde pe Leonid. Era gata de orice, numai să-l aibă lângă dânsa. Nu v-am spus, dar trebuie să ştiţi că Leonid era cu şapte ani mai tânăr decât Marina.

Uite când a simţit bărbatul că poate face din femeia asta ce doreşte, nu se culca cu ea până nu-l plătea. De la o lună la alta, creşteau şi preţurile, căci se învechea marfa! Din gelozie şi din frică mare că iubitul o poate lăsa oricând, Marina şi-a schimbat locul de muncă, şi-a găsit ceva în cartierul ei, ca să poată trage cu piciorul pe acasă, fără să se simtă lipsa ei de la serviciu. Zicea că trebuie să-şi hrănească nepotul. De fapt, îl urmărea pe amant. Uite aşa a aflat ea că Leonid e în dragoste cu o tânără din blocul vecin. I-a văzut nu o dată împreună. Nu îndrăznea să-i facă scene, bănuia că el atâta aşteaptă să-i spună ea ceva.

Departe de dânsa gândul că amantul e în relaţii de iubire şi cu fiica cea mai mică a Marinei. Fata tocmai împlinise 16 ani, coaptă pentru o pasiune cu un bărbat ca Leonid, care ştia să cucerească femeia pe care pusese ochiul. Dar uite că acum, jocul întâmplării, nu? El nu mai dorea s-o împartă pe fetiţa asta cu altcineva. Pesemne, pentru prima dată în viaţa lui s-a îndrăgostit. Chiar dacă îşi permitea să aibă relaţii şi cu alte femei, pe Norica o dorea numai pentru dânsul. De dragul ei era gata s-o lepede definitiv pe Marina, i-a promis că se aranjează la un loc de lucru, şi că, nemaipomenită şi treaba asta, era gata s-o ia de nevastă cu cununie. Puştoaica însă îşi bătea joc de el, aşa cum o fac cei care simt puterea lor asupra altora. Marina, vă spuneam, departe să bănuiască că răceala dintre ea şi amant se datorează fiicei ei mai mici.

Sodoma şi Gomora în casa Marinei

Leonid e dintr-un sătuc de lângă capitală. Într-o zi, pe când Marina era la serviciu, a luat-o pe Norica şi s-au dus la părinţii lui acasă, să le spună că se însoară. „E şi timpul, i-a zis mamă-sa, ai zburdat destul.” Împlinise în vara ceea 37 de ani. Până în seară, s-a dus cu Norica la un frate de-al lui mai mare să-l ia de nănaş, au pus la cale petrecerea – nunta trebuia să aibă loc peste o lună. Toate astea, în taină de Marina care-şi vedea de nevoile ei şi nici cu spatele nu bănuia femeia că cei doi oameni dragi ei îi vor căşuna şi cea mai mare durere. A aflat vestea cu o săptămână înainte de eveniment. Ce să facă? L-a ameninţat pe Leonid că-l dă pe mâna poliţiei că i-a violat fetele. Va scrie la ziare despre el, amoralul, mai multe materiale, se va duce la părinţii lui acasă şi le va pune nepotul în braţe!… Într-un cuvânt, înnebunise de necaz Marina.

La toate se aştepta nevasta – că într-o zi amantul o va părăsi pentru una mai tânără, că o va jefui, ştia că nu are bani şi că pe ascuns i-a vândut lucruri din casă, îl ameninţa că o să-l omoare. Leonid îi râdea în faţă. Acum nu-i mai zicea decât „iubită soacră”. „Noi o să ne înţelegem foarte bine pentru că ne-am iubit şi ne cunoaştem mai bine decât alţi gineri şi soacre”, glumea el. „Poate, dacă ai să fii cuminte, te voi iubi din când în când, că eu sunt om milos din fire.” La toate acestea, calmă şi impasibilă, privea fiica Marinei, Norica.

Dacă a ajuns la mine, Marina a venit cu speranţa că o să public istoria ei şi n-o să mai aibă loc nunta, dar mie, sincer vă spun, îmi venea s-o omor. Şi, credeţi-mă, nu sunt o fire agresivă. Dar poate n-am dreptate și ea e victima? Ce credeţi, dragii mei?

Comentează