Ţara care se confruntă cu un nou val important de imigranţi. În ultimele 24 de ore alţi circa 10.000 au intrat pe teritoriul ei

Ţara care se confruntă cu un nou val important de imigranţi. În ultimele 24 de ore alţi circa 10.000 au intrat pe teritoriul ei

Macedonia se vede confruntată cu un nou val important de imigranți, după ce în ultimele 24 de ore alți circa 10.000 au intrat pe teritoriul ei venind dinspre Grecia, fapt care a determinat autoritățile de la Skopje să ordone mobilizare tuturor capacităților poliției, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Deși această cifră nu depășește recordul de 12.000 de imigranți pe zi înregistrat la începutului lunii septembrie, Ministerul macedonean de Interne avertizează că se așteaptă ca fluxul migrator să se mențină la același nivel și în zilele următoare. Și alte surse din cadrul poliției locale au declarat că în perioada următoare vor ajunge în Macedonia tot 10.000 de imigranți pe zi. Numărul imigranților care au intrat în această țară în ultimele zile a fost cuprins între 3.000 și 5.000.

Din luna ianuarie, circa 630.000 de imigranți ilegali din Africa, Orientul Mijlociu și Asia au pătruns în Uniunea Europeană, aceștia provenind în special din Siria, Irak, Afganistan, Pakistan și numeroase state africane, precum Eritreea, Somalia, Sudan, Nigeria. După ce traversează Marea Mediterană sau Marea Egee cu ambarcațiuni puse la dispoziție de traficanți, imigranții intră în Europa în special prin Grecia și Italia, iar de acolo de obicei își continuă călătoria către vestul Europei. Cei ajunși în Grecia folosesc așa-numită ‘rută a Balcanilor’, care trece și prin Macedonia.
Sursa: antena3.ro
Foto: Agerpres