Cazul care a şocat medicii: bebeluş cu un singur ochi, născut în Egipt

Cazul care a şocat medicii: bebeluş cu un singur ochi, născut în Egipt

Malformaţia unui bebeluş născut în Egipt marţi (6 octombrie) a cutremurat toţi medicii. O femeie a adus pe lume un bebeluş cu un singur ochi şi cu alte problem de sănătate, din cauza radiaţiilor la care s-a expus când era însărcinată.

Conform Daily Mail, bebeluşul s-a născut într-un spital privat din oraşul El Senbellawein, din Egipt. Medicii care s-au ocupat de naşterea copilului l-au diagnosticat cu o boală extrem de rară, care nu poate fi tratată. Pe lângă faptul că bebeluşul are numai un singur ochi, acestuia nu i s-a dezvoltat nici nasul, iar medicii au descoperit alte probleme de sănătate, printre care și malformații la nivelul inimii. Este de așteptat ca acesta să mai supraviețuiască numai pentru câteva zile. În urma investigaţiilor, s-a ajuns la concluzia că bebeluşul s-a născut cu aceste probleme fie pentru că mama și-a administrat pastile, fie pentru că s-a expus radiaţiilor pe timpul sarcinii.

Patru din 1.000 de copii se nasc cu această malformație, iar de cele mai multe ori, sarcina este întreruptă când se descoperă o problemă atât de gravă. Părinții bebelușului nu și-au putut reveni din șoc după ce și-au văzut copilașul nou-născut pentru prima dată.

Sursa: click.ro
Foto: Hepta