Solicitările de demitere, înaintate în PMAN, continuă să fie respinse de guvernanţi; Streleţ: Spiritul protestatar trebuie dezamorsat

Solicitările de demitere, înaintate în PMAN, continuă să fie respinse de guvernanţi; Streleţ: Spiritul protestatar trebuie dezamorsat

Guvernul, Parlamentul şi Preşedinţia urmează să pregătească un apel comun către protestatarii din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Cel puţin aşa susţine premierul Valeriu Streleţ care, venit din cadrul unei vizite de câteva zile la New York, a comentat astăzi protestele de duminică din centrul capitalei.

Şeful Guvernului a dat de înţeles că nu vor fi acceptate solicitările de demisie reiterate la protestul organizat de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr. Din contra, Streleţ consideră că „atmosfera şi creşterea spiritelor protestare din această toamnă fierbinte ar trebui să fie dezamorsate”.

„Făcând abstracţii de faptul că se cer demisii pe linie şi apoi discuţii a unor anumite revendicări, cred că este loc pentru a discuta un plan de acţiuni care să se bazeze pe doi paşi: la început convenim ce urmează să facă guvernarea într-o perspectivă scurtă şi medie, stabilim termene exacte, conţinutul acţiunilor, când trebuie să fie implementate, după care, în caz dacă guvernarea nu-şi onorează angajamentele sale, suntem gata să discutăm aspectele care vizează demisia structurilor de vârf ale puterii de stat”, a declarat Valeriu Streleţ.

„Eu sper că şi colegii din Parlament, şi Preşedinţia vor accepta să avem un apel comun către protestatari, către protestatarii pro-europeni, care sunt sinceri şi-i doresc binele acestei ţări. Sper să ne întrunim într-un format anumit pentru a stabili acea foaie de parcurs pentru a detensiona situaţia”, a adăugat şeful Guvernului.

Precizăm că Platforma DA a organizat ieri un nou protest de amploare faţă de guvernarea oligarhică. Cetăţenii au cerut, din nou, demiterea şi trimiterea la puşcărie a politicienilor corupţi. Pentru că şi de această dată s-au lovit de un zid al indiferenţei din partea autorităţilor, manifestanţii au anunţat nesupunere civică.
Sursa: jurnal.md
Foto: jurnal.md