Concertul de Hramul Chişinăului, organizat de Orchestra Fraţilor Advahov; Pe scenă vor urca nume mari din România

Concertul de Hramul Chişinăului, organizat de Orchestra Fraţilor Advahov; Pe scenă vor urca nume mari din România

Concertul de Hramul Oraşului va fi organizat în acest an de către Orchestra Fraţilor Advahov, care pe 14 octombrie marchează 10 ani de activitate muzicală. Anunţul a fost făcut la şedinţa de astăzi a Primăriei Chişinău de către şefa Direcţiei Cultură, Lucia Culev.

„Ziua de 14 octombrie coincide în acest an cu 10 ani de la fondare a Orchestrei Fraţilor Advahov. Ei sunt eroii principali ai acestei sărbători. Vor să aducă artişti cu nume mari din România şi vor face un spectacol împreună cu toţi artiştii de valoare din Republica Moldova”, a spus Lucia Culev.

Cât despre locaţia care îl va găzdui, primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a spus că în cazul în care nu se va putea organiza ca de obicei în Piaţa Marii Adunări Naţionale, atunci ar putea să se desfăşoare fie în Scuarul Catedralei Mitropolitane, Naşterea Domnului” sau pe strada pietonală Alexandru Diordiţă.

„Avem trei locaţii la îndemână: Piaţa Marii Adunări Naţionale, Scuarul Catedralei Mitropolitane sau strada pietonală, în funcţie de cum vor evolua lucrurile. În acest an, ne limităm doar la programul Orchestrei Fraţilor Advahov şi cu asta încheiem. În situaţia curentă este suficient”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Până pe 14 octombrie vor mai avea loc o serie de activităţi dedicate Hramului Oraşului. Printre acestea se numără instalarea plăcii lui Valeriu Cupcea şi filmarea unor videoclipuri pe cântece memorabile, pe versuri de Mihai Eminescu şi muzica lui Eugen Doga, Anatol Chiriac, Mihai Dolgan etc.

„Primul din această serie va fi cântecul „De-aş avea”, versuri – Mihai Eminescu şi muzica – Anatol Chiriac. Acesta va fi interpretat de către Cătălin Josan şi Alex Calancea Band. Filmările sunt pe ultima sută de metri. Lansarea va fi de ziua oraşului”, a menţionat Lucia Culev.

Chişinău marchează în acest an pe 14 octombrie 579 de ani de la prima atestare documentară.

Sursa: jurnal.md
Foto: timpul.md

Comentează