Alexandru Lozanciuc: „Poporul demult trebuia să protesteze!”

Alexandru Lozanciuc: „Poporul demult trebuia să protesteze!”

De aproape o lună, în Piaţa Marii Adunări Naţionale au loc proteste non-stop. Cetăţenii veniţi din întreaga republică ca să-şi exprime nemulţumirea faţă de actuala guvernare sunt susţinuţi de unii artişti basarabeni, iar printre ei se numără şi Alexandru Lozanciuc.

„Poporul demult trebuia să iasă la protest, ca să pună punct fărădelegilor guvernării, o dată şi pentru totdeauna! Situaţia în ţară e din ce în ce mai rea, iar aceasta nu este doar părerea mea. Poporul are dreptate şi sunt alături de el”, ne-a declarat Alexandru Lozanciuc.

„Mi-o trebuit să mănânc pepene roşu?”

Interpretul spune că dacă n-ar avea probleme de sănătate, ar merge să se alăture protestatarilor din Orăşelul Demnităţii.
„Dar nici vârsta nu-mi permite asta, nici sănătatea. Acum m-am ales şi cu o intoxicaţie zdravănă. Mă doare stomacul de prăpădenie şi iau medicamente. Mi-o trebuit să mănânc pepene roşu?”, se întreabă artistul.
Şi pentru că-i merge „binişor”, Alexandru Lozanciuc, care pe 27 decembrie va aniversa 65 de ani, spune că nu-şi doreşte decât să fie sănătos pentru a putea onora invitaţiile la concerte, nunţi şi cumătrii.
La sfârşitul discuţiei, artistul a ţinut să se laude cu colecţia impresionantă de sacouri pe care o are: peste 100 la număr! Spune că o parte din ele sunt cusute la comandă, iar pe unele le-a achiziționat din ţările în care a fost invitat să cânte. Cel mai ieftin sacou costă 400 de euro, iar cel mai scump – 700.

L.N.