În goana după soţ

În goana după soţ

Mirela era pe cale să se căsătorească din nou cu primul ei soţ

Era divorţată de trei ani Mirela când află că fostul ei soţ e pe cale să se însoare cu alta. Nu că ar fi deranjat-o treaba asta prea mult, dar era o femeie cu un simţ de amor bolnăvicios. Orgolioasă peste seamă era nevasta şi s-a supărat în sinea ei doar pentru motivul că n-a fost ea prima care să se fi recăsătorit. De ce să i-o ia el înainte, un terchea-berchea acolo! Cui i-o mai fi trebuit şi nenorocitul acesta, se întreba Mirela. În supărarea ei de moment şi-a zis că e timpul să se mărite cu altul, indiferent cine o fi el, dar s-o facă cel puţin cu o lună înaintea lui Alexei. „Să nu creadă măgarul că dacă am divorţat nimeni nu mai are nevoie de mine.” Tocmai gândul că trebuie să fie prima şi că e cazul să se grăbească a dus-o la o firmă matrimonială care oferea clienţilor şi candidaturi de peste hotare. Femeile din Moldova erau căutate.

Să se mărite înaintea fostului

Atâta vreau să vă mai spun că frumoasă femeie este Mirela la cei 40 de ani ai săi. Înaltă, subţire, brunetă, cu doi ochi negri în cap că mort să fii şi tot întorci capul după dânsa. Copii n-a avut din fosta căsătorie. Nu că nu şi-ar fi dorit, dar nu prea avea cu cine-i face. S-a dovedit Alexei cam slab de osânză. A făcut şi un tratament, dar rezultate nu prea avea. De fapt, acesta a şi fost unul din motivele divorţului. Altul e că pornise bărbatul s-o îndesească cu paharul. Şi, când nevasta e nemulţumită, neplăcerile se ţin lanţ. Nu era zi să nu se certe şi Alexei a ieşit din casa ei cu blestemul: „Să vrei să te măriţi şi să nu te ia nimeni!”. Şi uite tu că în trei ani de zile Mirela n-a avut cu nimeni nicio relaţie, iar Alexei se însoară. Să nu mori de necaz?!

Vă spuneam, s-a dus nevasta la firma ceea matrimonială şi le-a promis dublu decât iau ei, numai să-i găsească pereche cât mai repede posibil. Le-a mai pus o condiţie femeia, cei de la firmă să nu arate fotografia ei, să nu dea adresa de acasă sau telefonul – ea o să-l caute pe mire şi o să ducă toate tratativele. Zis şi făcut. Nu peste mult timp s-a găsit şi mirele. Alexei îl chema şi pe dânsul, ca şi pe fostul soţ al Mirelei, curios, dar şi aceeaşi vârstă aveau, aceeaşi meserie. Dacă n-ar fi fost vorba de firma asta matrimonială şi dacă n-ar fi ştiut Mirela că ex-soţul ei se însoară peste trei luni cu Virginia Calistru, ar fi crezut că e vorba tocmai despre dânsul.

Ajutorul vine de la o agenţie matrimonială

Pentru că cel de-al doilea Alexei era plecat peste hotare, toate tratativele se duceau printr-o cunoştinţă de-a mirelui. Mirela l-a anunţat pe intermediar că ar dori să se căsătorească mai repede, cât mai repede, n-o interesează cum arată viitorul ei soţ, ce poziţie socială are, ce bani face – am nevoie să fiu căsătorită de azi într-o lună şi atât. Dacă nu ne vom înţelege, nu e greu să divorţăm. Ne vom cunoaşte şi după înregistrare, îi spunea Mirela intermediarului la telefon. „Dar cel puţin daţi-mi o fotografie să vă vadă”, insista intermediarul. „La ce bun? Nu-l cunosc eu, la ce-i trebuie lui? Puteţi să-i spuneţi că sunt brunetă şi deloc urâtă.”

Între timp, intermediarul devenise curios de tot. Cum naiba să te însori, să te măriţi şi să nu vrei să cunoşti cum va arăta perechea ta? S-a dus la firma ceea matrimonială şi a cerut datele Mirelei. Fireşte că l-au refuzat, dar cine vrea găseşte modalitatea să pună mâna pe informaţie. Mai rămăseseră două săptămâni până să se întoarcă de peste hotare Alexei al doilea, mirele actual al Mirelei. Intermediarul pe nume Dumitru nu era zi să n-o urmărească pe Mirela. Ştia unde locuieşte, care-i sunt prietenele, ce ocupaţii are după serviciu. Era uşor s-o urmăreşti pentru că viaţa Mirelei era în ochii lumii – cafenele, săli de concert, plimbări pe aleile grădinilor publice din capitală.

Scandal aducător de noroc

Şi trebuie să vă spun că lui Dumitru începu să-i placă tânăra femeie. Holtei era şi el. Deşi avea 38 de ani, nici gând de însurătoare, dar acum parcă nu s-ar fi dat în lături, dacă Mirela l-ar fi acceptat de soţ. De ce să nu fiu eu soţul ei? Oricum nu-l cunoaşte la faţă pe Alexei şi mi-a spus că indiferent îi este cum arată. Uite gândul acesta nu-l mai lăsa în pace. Vorbeau la telefon mai în fiecare zi. L-a rugat Mirela să-i spună cum arată totuşi Alexei, să-l recunoască atunci când se vor înregistra şi Dumitru s-a descris pe sine. Fireşte că în spusele lui era mai frumos decât în realitate. Pentru Mirela însă toate acestea nu aveau niciun rost, ea ştia că se mărită ca să fie prima, să-i dovedească fostului soţ că are trecere la bărbaţi.

Veni şi ziua înregistrării. Se dichisi Mirela, să fie plăcută la chip, se dichisi şi Alexei, care se însura a doua oară şi spera de data asta să-i meargă mai bine, se găti frumos şi Dumitru, care era martor al evenimentului. S-au întâlnit toţi trei în faţa Oficiului de stare civilă centru. S-au întâlnit şi… au amuţit. Vă daţi seama că Mirela era pe cale să se căsătorească din nou cu primul ei soţ! El s-a dovedit a fi Alexei al doilea. Şi doar Dumitru se uita nedumerit când la unul, când la altul. Să fi fost bărbatul în ţară în perioada când se duceau tratativele de însurătoare, fireşte că nu s-ar fi întâmplat nimic din toate acestea şi Mirela, dacă s-ar fi interesat de numele viitorului ei soţ, nu ar fi ajuns la acea stare de lucruri. S-au certat foarte urât în faţa Oficiului, şi-au spus cuvinte care nu se uită şi rănesc adânc şi s-au despărţit mai duşmani decât altădată.

Un lucru bun din toată povestea asta – Dumitru o curtează serios pe Mirela, iar în toamnă vor face şi nunta…