„Sunt şi mamă, şi tată” // FOTO/VIDEO

După un mariaj care s-a destrămat după opt ani, Victoria Lungu a devenit pentru Valeria ei şi mamă, şi tată. Artista şi fiica sa sunt cele mai bune prietene, iar de anul trecut, de când fata a plecat la studii în România, relaţia lor pare mai sudată ca niciodată. Artista se mândreşte cu „fata mamei”, care în doar un an s-a făcut remarcată dincolo de Prut: a apărut pe coperţile mai multor reviste, s-a filmat în spoturi publicitare şi a semnat contracte cu mai multe agenţii de modelling.

IMG_5460Au trecut mai mult de 10 ani de când Victoria Lungu a divorţat de cel care i-a oferit comoara cea mai de preţ – pe fiica lor, Valeria. De atunci a mai avut unele tentative de a-şi reface viaţa, însă acestea s-au finalizat cu dezamăgiri. De doi ani însă, artista este singură şi nici nu-şi mai caută jumătatea căci „nu are timp”, spune ea. Dacă va fi să întâlnească bărbatul potrivit, cu care să se înţeleagă din priviri, va fi bine. Dacă nu, tot nu s-ar plânge. Se consideră împlinită ca femeie, mamă şi artistă, iar de regrete nici pomină.

„Ce-şi mai poate dori un părinte?”

„Pentru mine contează fiica şi publicul meu: pentru ei muncesc. Nu vreau să fac avere, doar să investesc în muzică şi în viitorul copilului meu. Trebuie să fiu şi artistă, şi mamă, şi tată, dar să nu uit nici de mine. Valeria a plecat la Bucureşti, iar distanţa care ne desparte ne-a apropiat şi mai mult. Avem o tradiţie: dimineaţa, când ne trezim, ne scriem câte un mesaj în care ne spunem ‘te iubesc’ şi ne urăm una alteia o zi binecuvântată. Seara, când ajungem acasă, stăm la poveşti la telefon. Fata mea a păşit cu dreptul în România: studiază la actorie, face şi modelling. Acum participă şi pe la prezentări de modă, a semnat contracte cu câteva agenţii, a apărut pe coperte ale mai multor reviste, iar de curând s-a filmat într-un spot publicitar pentru o agenţie spaniolă. Ce-şi mai poate dori un părinte? Pentru mine, reuşita ei este cea mai importantă. Pentru Valeria mi-aş sacrifica şi cariera de artistă. Fac orice! Ea e comoara mea”, ne-a declarat Victoria Lungu.

Se retrage la mănăstire

IMG_5371La începutul lui octombrie, artista va merge să stea 10 zile la mănăstire. Vrea să mediteze şi să se roage pentru părinţii săi, care acolo, de Sus, îi veghează calea. Spune că toate melodiile pe care le-a lansat după ce a pierdut-o pe mama sa au devenit foarte populare.
„Simt că ea mă ghidează, îmi dă curaj şi mă inspiră. Sunt un pic supărată pe mine că n-am lansat melodii de muzică populară cât mai era în viaţă, căci eu, când eram mică, am cântat folclor, iar mama mă ruga să cânt doar acest gen de muzică. Acum, când merg la mormintele părinţilor, pun la telefon negativele melodiilor şi li le cânt. După care le povestesc despre cum îmi mai merge şi despre succesele Valeriei”, ne spune cântăreaţa.

Maria Sarabaş i-a devenit o a doua mamă

După decesul părinţilor, Victoria Lungu s-a împrietenit cu Maria Sarabaş, cea din urmă devenindu-i o a doua mamă.
„Am descoperit că suntem născute în aceeași zodie şi că avem aceeaşi soartă. Când o sun, de fiecare dată-mi răspunde: ‘Da, Victoriţa!’, ‘Da, puiul meu!’. Şi nu e zi să nu ne vedem”, precizează ea.

La momentul de faţă, Victoria Lungu munceşte la un album autobiografic de muzică populară, pe care i-l va dedica mamei sale. Colaborează cu orchestra „Lăutarii”, cu cei mai buni textieri şi cu Corneliu Botgros, care e autorul muzicii pentru melodii.
Până acum a înregistrat şapte piese, iar în viitorul apropiat urmează să meargă din nou în studiou pentru a le imprima şi pe celelalte patru.

Nu se consideră cântăreaţă de folclor

IMG_5503„Când am scos melodiile „Fiorul” şi „Doar o fată mama are”, Nicolae Botgros m-a întrebat de ce nu lansez un album de muzică populară, căci o cânt atât de frumos. Se întâmpla acum doi ani. Şi mi-am zis: de ce nu! A urmat melodia „La poarta părinţilor”, iar după ce am lansat-o, am decis ca toate piesele de pe CD să fie autobiografice. Nu ştiu când va avea loc lansarea, pentru că se lucrează încet şi calitativ. Scopul meu e ca fiecare persoană care va asculta melodiile, să se regăsească în ele. Nu mă consider cântăreaţă de muzică populară, iar acest album îl fac pentru că asta cere acum sufletul meu. Nu vreau să fur melodii cântate de altcineva, vreau un produs calitativ şi unicat”, ne mai spune Victoria Lungu.
Fiecare melodie care se va regăsi pe album va fi însoţită de videoclip. Interpreta le va lansa una câte una, pentru că îşi doreşte să le promoveze ca la carte.

IMG_5475Lena NEGRU