Anatol Mârzenco, actor într-un film de Valeriu Jereghi // GALERIE FOTO

Pe 19 octombrie, la Cinematograful Gaudeamus din capitală va avea loc premiera filmului „Milika”. Scurtmetrajul este o coproducţie franco-poloneză, cu participarea R. Moldova şi a Ucrainei. În rolurile principale joacă Emilia, fiica maestrului Valeriu Jereghi, cel care a regizat acest film, artistul Anatol Mârzenco şi avocata Violeta Gaşiţoi, cei din urmă fiind distribuiţi în rolul părinţilor Milikăi.

aPeste o lună îl vom putea vedea pentru prima dată pe Anatol Mârzenco şi pe marile ecrane, căci a jucat în scurtmetrajul „Milika”, o coproducţie europeană regizată de Valeriu Jereghi şi produsă de Lily Paul (compania de film „Will Production”, Franța). Din distribuţie mai fac parte actorul Boris Bechet, Anastasia Homiţcaia, prim-balerină la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „M.Bieşu”, precum şi Teodora Jereghi, mama regizorului.
Producţia se anunţă a fi un succes internaţional, iar la premieră sunt aşteptaţi oaspeţi din Franţa, Germania şi Polonia.

Şi-a dorit să devină actor

Pentru Anatol Mârzenco aceasta este prima încercare de a juca într-un film. Nu a ezitat nicio clipă atunci când regizorul Valeriu Jereghi i-a propus un rol în filmul lui, ba chiar s-a bucurat foarte mult.
„În tinereţe îmi doream să devin actor, dar… am început să cânt! Valeriu Jereghi însă mi-a oferit şansa să-mi realizez visul. Şi încă mi-a dat unul din rolurile principale! Din cei cu care am jucat în „Milika”, doar Boris Bechet e actor profesionist, restul sunt amatori. M-am străduit să intru în pielea personajului şi să-mi joc rolul cât mai bine. Pe platoul de filmare te simţi altfel decât pe scenă, e o lume aparte”, ne povesteşte artistul.

aSoţia i-a fost mereu alături

Anatol Mârzenco şi-ar dori să repete experienţa trăită în timpul filmărilor „Milikăi”, care au avut loc la Pensiunea Butuceni, de la Orheiul Vechi.
„După primele duble, toţi au început să bată din palme, iar eu nu înţelegeam ce se întâmplă. Mai târziu regizorul mi-a explicat că aplauzele le-am primit binemeritat, pentru că scena a fost filmată cu succes. Abia aştept premiera coproducţiei, care va ajunge şi la festivalurile din Europa”, a precizat cântăreţul.
Pe toată durata filmărilor, Vasilisa lui Anatol Mârzenco i-a fost mereu alături, ea având grijă de vestimentaţia artistului.
După premiera filmului „Milika”, cântăreţul planifică să organizeze o seară de suflet alături de prietenii săi de scenă. Data concertului nu a fost stabilită, însă se ştie că acesta va avea loc la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”.

A luat pentru prima dată avionul

aDe curând, Anatol Mârzenco şi-a învins frica de a zbura cu avionul, când împreună cu soţia a plecat pentru o săptămână la prietenii lor din Londra.
„Mi-am luat inima-n dinţi şi am făcut-o şi pe asta! Soţia îmi tot şoptea la ureche să nu-mi fie teamă, că va fi bine. Stewardesa s-a apropiat de noi, ne-a urat zbor lin, după care m-a întrebat: ‘Dar unde pleacă domnul Anatol?’. De-ar fi ştiut ea că sunt la primul zbor şi că mă încercau emoţii de tot felul… Însă m-am ţinut tare. Şi mi-a plăcut, să ştiţi! Voi mai zbura cu avionul!”, ne-a declarat interpretul.

1În Londra, soţii Mârzenco au locuit la 12 metri de locul unde se afla studioul celebrei formaţii The Beatles. În timpul sejurului lor în Anglia şi-au făcut timp să meargă şi la Campionatul Mondial de Formula E, iar cântăreţul a avut ocazia să-l cunoască pe Jerome D’Ambrosio, pilot de Formula 1. „E unul din cei mai buni!”, precizează cântăreţul.

2Despre cele două visuri

Anatol Mârzenco şi-ar fi dorit ca vara aceasta să ajungă, din nou, pe Muntele Athos, unde ar vrea să stea măcar şi trei săptămâni. Prima dată a fost acolo acum un an şi jumătate, împreună cu actorii Sandu Grecu şi Valeriu Cazacu.
„Înainte de vizita precedentă la locul sfânt din Grecia nu mă simţeam prea bine, însă după acel pelerinaj mi-am revenit în mod miraculos. Îmi amintesc că în copilărie nu-mi puteam închipui că voi ajunge să văd într-o bună zi Italia. Eram îndrăgostit de ţara asta, istoria căreia începusem s-o studiez de mic. Şi iată că Dumnezeu m-a ajutat s-o cutreier această ţară şi să ajung să o cunosc ca pe Moldova noastră. Acum însă am două visuri: să merg cu băieţii mei la Muntele Athos, dar şi la mormântul marelui violonist şi compozitor Nicolo Paganini”, ne-a spus la sfârşitul discuţiei Anatol Mârzenco.

aaLena NEGRU
Foto: APROPO Magazin