Un fotomodel s-a spânzurat în propria casă pentru a scăpa de o căsătorie forţată

Un fotomodel s-a spânzurat în propria casă pentru a scăpa de o căsătorie forţată

Un fotomodel de origine musulmană şi-a luat viaţa din cauza părinţilor care aranjaseră o căsătorie forţată cu cineva preferat de familie.

Nadia Menaz, în varsta de 24 de ani, a fost găsită spânzurată în casa ei din Oldham, Greater Manchester, la cinci luni după ce a obţinut un ordin judecătoresc împotriva familiei ei, scrie dailymail.co.uk, citat de antena3.ro

Nadia avea deja un copil şi era căsătorită cu Umar Rasool, cei doi având parte de o ceremonie islamică. Familia însă s-a împotrivit căsătoriei, iar ceremonia nu a fost recunoscută de legea britanică.

În decembrie anul trecut, Nadia a obtinut un ordin judecătoresc împotriva tatalui ei, Sabir Hussain, de 60 de ani, mama Ruksana Kousar, de 55 de ani, şi trei dintre cei opt fraţi.

Potrivit legislaţiei britanice, femeile sunt protejate dacă sunt ameninţate cu o nuntă impusă sau dacă sunt căsătorite forţat.

In timpul anchetei, părinţii au negat că ar fi încercat să-şi oblige fiica să se căsătorească şi au negat că ştiau de existenţa ordinului.

aFoto:thesun.co.uk