Rulouri de vinete cu şuncă şi brânză

Rulouri de vinete cu şuncă şi brânză

Acest aperitiv cu vinete, şuncă şi brânză poate da startul unei mese copioase şi îndestulate.

Ce ai nevoie

2 dovlecei mici (circa 400 g)
1 vânătă mică (circa 200 g)
3 fire ceapă verde
200 g brânză de vaci
100 g parmezan ras
200 g şuncă felii subţiri
3 roşii
5 linguri ulei de măsline
3 rămurele cimbru
piper alb
sare

Cum se prepară

Se spală dovleceii şi vânăta şi se taie, pe lung, felii cât se poate de subţiri. Se frig pe ambele părţi într-o tigaie de teflon neunsă şi se condimentează cu sare, după gust.
Ceapa se toacă mărunt, după care se amestecă cu brânza şi cu parmezanul. Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Feliile de şuncă se taie pe lung aproximativ cât lăţimea feliei de vânătă. Pe o tavă se aşază feliile de dovlecel, se pun deasupra cele de vinete şi apoi cele de şuncă. Se adaugă brânză şi se rulează cât se poate de strâns. Se pun la frigider până în momentul servirii. Roşiile se spală, se curăţă de seminţe, se taie cubuleţe mici şi se pun într-un castron. Se adaugă uleiul de măsline, frunze de cimbru şi sare, după gust, şi se amestecă bine. Se servesc cu rulourile de vinete, alături de o felie de pâine prăjită.

Sursa: clickpoftabuna.ro
Foto: clickpoftabuna.ro