Nereguli la mai multe farmacii din ţară: Produse pentru copii, comercializate cu termenul de valabilitate expirat

Nereguli la mai multe farmacii din ţară: Produse pentru copii, comercializate cu termenul de valabilitate expirat

Controale inopinate în mai multe farmacii din ţară, inclusiv din capitală. Inspectorii Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului (APC) au depistat pe rafturile uneia dintre farmacii şampon, crem pentru copii, săpun lichid şi gumă de mestecat, toate cu termenul de valabilitate expirat.

În acelaşi timp, un  set de produse parafarmaceutice aflat în vânzare la o altă farmacie nu dispunea de instrucţiunile de utilizare, lipsind contraindicaţiile în limba de stat, data producerii şi termenul de valabilitate.

Un alt agent economic utiliza un hidrometru având marca metrologică expirată şi nu deţinea buletinul de verificare metrologică. Pe lângă aceasta, mai multe medicamente erau comercializate cu termenul de valabilitate expirat şi în lipsa preţurilor pe unitatea de măsură al produsului.

De asemenea, spre comercializare au fost găsite expuse zece unităţi de termometre fără autorizaţia care confirmă dreptul de vânzare, cinci dintre ele neavând buletinul de verificare metrologică.

Astfel, inspectorii au întocmit procese-verbale în vederea sancţionării agenţilor economici, fiind eliberată prescripţie de interzicere a mijloacelor de măsurare, de înlăturare a neconformităţilor şi de interzicere temporară a lotului de produse.
Sursa: jurnal.md
Foto: poză simbol