Maria Ciobanu, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu au venit la petrecerea organizată de Anişoara Dabija! FOTO

Miercuri, Dumitru şi Anişoara Dabija i-au invitat pe artiştii din R.Moldova împreună cu copiii lor într-un local select din capitală, la o petrecere de pomină. Frumosul cuplu a organizat cumetria mezinului lor, Cristi-Ionuţ, iar de la eveniment nu au putut să lipsească părinţii spirituali ai puştiului, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu. Aceştia au venit la frumoasa sărbătoare împreună cu mama lor, Maria Ciobanu, supranumită „ciocârlia folclorului românesc”.

12000074_838228449630957_1903118586_nDumitru şi Anişoara Dabija sunt fericiţi că le-a reuşit să organizeze aşa cum şi-au dorit petrecerea de botez a mezinului familiei, Cristi-Ionuţ care are şase ani. Trompetistul şi cântăreaţa de folclor au fost nevoiţi să amâne evenimentul din mai multe motive, unul din ele fiind decesul părinţilor Anişoarei Dabija.
„Tăticu a decedat la scurt timp după ce l-am născut pe Cristi, apoi am petrecut-o şi pe mama pe ultimul drum. A fost o perioadă grea pentru familia mea şi nu ne ardea a petreceri. Însă n-am putut să-l lăsăm pe fecioraşul cel mic fără sărbătoare, mai ales că trebuia să respectăm tradiţia: eram datori să dăm pâinea cumetrilor. Ne bucurăm mult că băiatul nostru a profitat din plin de petrecere. Aştepta cu nerăbdare ziua de miercuri, ba chiar la un moment dat mi-a spus că are emoţii”, ne-a declarat zâmbind Anişoara Dabija.

Petrecere cu magicieni şi clovni

La eveniment au fost prezenţi prieteni şi colegi de breaslă ai muzicienilor, pe care i-au îndemnat să vină împreună cu copiii lor. Pe cei mici îi aşteptau numeroase surprize, iar distracţia le-a fost asigurată de magicieni şi clovni.
„Ca părinţi, ne-am străduit să aducem tot ce-i mai bun şi mai frumos pentru copii”, a precizat cântăreaţa.
Dumitru şi Anişoara Dabija susţin că tematica aleasă pentru eveniment le e aproape: în lumea lui Făt-Frumos. Atât ei, cât şi cei doi feciori ai lor, Cătălin (11 ani) şi Cristi-Ionuţ, au purtat haine în stil naţional, create special pentru acest eveniment de către Alina Bradu.

11997480_838228306297638_1772720839_nCheful a fost asigurat de Nicuşor Iordan

Cel care a întreţinut atmosfera a fost cântăreţul de folclor din România, Nicuşor Iordan, alături de instrumentişti ai orchestrei „Lăutarii”.
La eveniment au fost prezenţi şi naşii de cununie ai muzicienilor, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu.
„Am ales data împreună cu ei, ca să poată fi prezenţi la eveniment. Nu au venit cu copiii, pentru că au călătorit cu maşina şi drumul e prea obositor pentru cei mici”, spune artista.

Finuţul, pe urmele naşei de botez

12007321_838228666297602_10567933_nCuplul i-a pus numele celui de-al doilea băiat în cinstea naşului, Ion Dolănescu, iar puştiul îşi doreşte să devină viorist, ca şi naşa Doiniţa Dolănescu, care de altfel a fost cea care i-a pus finuţului vioara în mână pentru prima dată.
La anul, Cristi-Ionuţ va merge la Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu”, acolo unde de cinci ani fratele său mai mare studiază acordeonul.
„Copiilor noştri le-am oferit şansa să-şi aleagă singuri instrumentul muzical la care vor să studieze. Cătălin a participat la numeroase concursuri organizate atât în R.Moldova, cât şi în România. Doar la unul dintre acestea a luat premiul II, la celelalte a luat locul I. În zilele ce urmează îl duc şi pe mezin la liceu, să facă cunoştinţă cu profesoara şi să-şi aleagă vioara. Va începe etapa de pregătire, iar la anul va fi printre prichindeii care vor merge în clasa I. El ne spune că vioara este o regină şi că vrea să o studieze, iar nouă, părinţilor, nu ne rămâne decât să-l susţinem. Şi năşica s-a bucurat când a aflat că finuţul a îndrăgit vioara”, povesteşte Anişoara Dabija.

Vor merge la botezul lui Iancu Dolănescu

11992078_838228342964301_2136340853_nDuminică, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu îl vor creştina pe cel de-al treilea copil al lor, Iancu Nicolae. Micuţul are aproape un an, iar părinții au amânat evenimentul pentru că și-au dorit ca el să fie botezat de surorile lui Ionuţ, Leontina şi Camelia.
La botez vor lua parte şi finii de la Chişinău ai artiştilor. A doua zi, pe 14 septembrie, va fi încă un prilej de sărbătoare, căci Anişoara Dabija îşi va serba ziua de naştere.
Şi cum anul a fost bogat în evenimente pentru familia lui Dumitru şi a Anişoarei Dabija, după ce vor veni din România, muzicienii îşi vor face bagajele iar.
„Mergem în vacanţă. Vara n-am reuşit s-o facem, pentru că în familia mea a avut loc o sărbătoare frumoasă: în august fratele meu s-a căsătorit, iar eu şi sora mea l-am ajutat cu pregătirile de nuntă. Părinţii noştri nu mai sunt în viaţă, aşa că noi am încercat să-i înlocuim, în măsura posibilităților. Ne-am străduit ca el să aibă parte de o nuntă frumoasă şi ne bucurăm că ne-a reuşit”, ne mai spune cântăreaţa de folclor.

Corneliu Botgros i-a semnat două melodii

11999969_838228512964284_375354894_nAnişoara Dabija nu uită nici de admiratorii creaţiei sale, cărora le pregăteşte două melodii semnate de Corneliu Botgros şi înregistrate cu orchestra „Lăutarii”. Unul din texte îi aparţine Doinei Arsene, iar cel de-al doilea – Anişoarei Dabija. Melodiile urmează a fi lansate în viitorul apropiat.
Cu toate că de cinci ani este angajată a orchestrei de muzică populară a Ministerului Apărării „Doina Armatei”, ajungând să dețină şi grad militar, sunt şase ani de când cântăreaţa, despre care regretatul Ion Dolănescu a spus că ea „cântă dumnezeieşte”, colaborează şi cu „Lăutarii”.
„Sunt bucuroasă că am ocazia să lucrez cu maestrul Nicolae Botgros şi cu orchestra sa – pentru mine e un succes, o realizare frumoasă. Avem împreună spectacole, filmări, înregistrări. Nu sunt adepta videoclipurilor, aşa că la cele două melodii pe care le pregătesc voi filma în sânul naturii, împreună cu „Lăutarii”. Îmi place să am în spate orchestra cu care am lucrat la melodii şi asta pentru că datorită ei un cântec poartă o haină frumoasă. Cât priveşte un nou CD, pot spune că nu-i văd rostul. În era internetului acestea nu se cumpără: azi lumea îşi descarcă muzică după plac. De altfel, majoritatea oamenilor de artă îşi promovează creaţiile pe net. Decât să mai fac un CD, mai bine investesc în melodii şi în promovarea acestora”, ne-a spus la sfârşitul discuţiei Anişoara Dabija.

11224100_838237826296686_594602865177985898_nLena NEGRU
Foto: Arhiva personală a Anişoarei Dabija