Ea e primul om înmormântat pe Lună

Ea e primul om înmormântat pe Lună

Când era pe front în Irak, puşcaşul marin Steven Jenks, primea scrisori emoţionante de la mama sa bolnavă de cancer. Seymour îi spunea fiului ei să privească Luna pentru a simţi că mama lui se gândeşte la el.

„Te iubesc până la Lună şi înapoi”, acestea au fost cuvintele pe care Steven, 32 de ani, le-a întipărit pe capsula care va duce în spaţiu cenuşa mamei lui. Seymour a pierdut lupta cu cancerul luna trecută şi fiul ei a luat legătura cu firma de pompe funebre spaţiale Elysium Space, cu sediul în Pittsburg. El a fost ales primul pe lista de 50 de participanţi care îşi vor îngropa adormiţii pe satelitul natural al Pămânului la finalul acestui an.

Călătoria spaţială se va face cu ajutorul unei rachete SpaceX Falcon 9
Cenuşa acesteia va fi transportată către un crater ales chiar de Steven de un vehicul lunar special numit Astrobotic’s Griffin, care va fi propulsat în spaţiu de o rachetă SpaceX Falcon 9. În cazul în care nu vor să îşi incinereze rudele decedate, doritorii unei înmormântări spaţiale pot opta să trimită în spaţiu o bucată din trupul celui dus. Dimensiunea acesteia nu trebuie să depăşească 5 centimetri şi să nu fie mai grea de 350 de grame.

Misiunea va avea loc la sfârşitul acestui an şi rudele vor asista la funeralii, care vor fi filmate în continuu pe durata călătoriei. Pentru 1.900 de dolari în plus, racheta SpaceX Falcon 9 poate „arunca” o stea căzătoare la ieşirea din atmosfera Terrei. Până în prezent, reprezentanţii Elysium trebuie să aleagă din 100 de doritori.

Capsula cu rămăşiţele celui decedat e sub formă de cub cu latura de 5 cm poate fi inscripţionată
Sursa: click.ro