„Luci, soare Lucian!”

Săptămâna trecută, mai multe vedete ale showbizului de pe ambele maluri ale Prutului au sărbătorit cu mare fast cumetria lui Lucian Paladi. Evenimentul a avut loc în cel mai luxos local din capitală şi a fost gândit până în cele mai mici detalii. Ţinutele purtate de Lucian, Veronica şi Ion Paladi au fost semnate de un renumit designer vestimentar din România, iar atmosfera a fost întreţinută de Orchestra „Lăutarii” şi de invitaţii speciali: Alex Calancea Band, Cătălin Josan, Ion Suruceanu şi surorile Osoianu. Maestrul Nicolae Botgros i-a surprins pe oaspeţi cu un mini-recital, moment special pe care celebrul dirijor i l-a dedicat finuţului său.

1Emoţii mari pentru Veronica şi Ion Paladi la cumetria lui Lucian, băiatul lor de un an şi o lună. Fiindcă şi-au dorit un eveniment de neuitat pentru cei peste 120 de invitaţi, cei doi au decis să-şi împartă responsabilităţile. Cum era şi de aşteptat, de partea artistică s-a ocupat tăticul, iar de restul – tânăra mămică, care a apelat la ajutorul unor profesionişti pentru rezultate ca la carte. Localul a fost decorat în nuanţe de galben şi albastru, culori ce simbolizează soarele şi cerul. La intrare a fost plasat un panou cu mesajul „Bine aţi venit la petrecerea mea!” şi un banner pe care scria „Luci, soare Lucian!”.

Cumetrie cu tradiţiiSB1_2318„Ne-am dorit o cumetrie aşa cum merită fiul nostru, iar invitaţii să aibă parte de o seară memorabilă şi vreau să cred că ne-a reuşit acest lucru. Când va creşte mare, Lucian va putea vedea din înregistrările video şi din fotografii ce petrecere frumoasă a avut. Cumetria a fost una cu tradiţii, aşa cum se obişnuieşte pe la noi. Oaspeţii de peste Prut, printre care şi câţiva primari cu care am legat prietenie după spectacolele susţinute în oraşele pe care le conduc, au rămas impresionaţi de obiceiurile de la noi. În momentul în care toate nanele de botez s-au adunat în jurul finuţului, oferindu-i daruri, au cântat surorile Osoianu. A fost frumos”, îşi aminteşte Ion Paladi.

Cărţi în loc de flori

SB1_235630 din cei 120 de invitaţi au fost din România, iar printre ei se regăseau şi artiştii Nicuşor Iordan, Mihaela Gurău şi Cristina Spătar, cea din urmă fiind, alături de Corneliu Botgros, părinte spiritual pentru Lucian. Oaspeţii au fost rugaţi să-i aducă micuţului cărţi în loc de flori, astfel că acum fiul soţilor Paladi are o bibliotecă pe cinste!
„Fiecare invitat a venit cu o carte, hăinuţe şi jucării. Şi cei nouă nani l-au răsfăţat pe Lucian cu daruri alese. Spuneam la petrecere că orice copil din lume şi-ar dori să aibă părinţi spirituali aşa cum sunt cei pe care i-am ales pentru fiul nostru”, spune artistul.

Maestrul Botgros, răsplătit cu ropote de aplauze

SB1_2383Cumetria a fost moderată de Andrei Porubin, iar Orchestra „Lăutarii” şi solista Lilia Roşca au întreţinut atmosfera pe tot parcursul serii. Nicolae Botgros a venit şi el cu o surpriză: un mini-recital dedicat special lui Lucian, iar pentru acest moment deosebit maestrul a fost răsplătit la final cu ropote de aplauze.
„Maestrul Botgros este foarte ataşat de finuţul lui. Îmi place să-l văd cum se joacă şi vorbeşte cu Lucian în păsăreasca lui. Ţine mult la fiul meu”, precizează mândrul tătic.
Cristina Spătar a venit cu o zi înainte de cumetrie pentru a reuşi să viziteze şi localul, unde, după spusele ei, se gătesc cei mai buni raci pe care i-a mâncat vreodată. Vedeta din România a cinat acolo împreună cu Corneliu şi Nicolae Botgros, Ion Paladi şi Mihaela Gurău.

Pregăteşte un videoclip

SB1_2467Deşi o vacanţă ar fi binevenită pentru întreaga familie Paladi, interpretul spune că acum nu are timp de odihnă, deoarece în august şi septembrie are un program încărcat şi numeroase deplasări. Unde mai pui că zilele acestea urmează să filmeze, alături de Cristian Pomohaci, un videoclip.
„Tot ce-mi doresc e să găsesc măcar trei zile libere pentru a merge la ţară, la părinţi”, ne-a mai spus Ion Paladi.

SB2_1651SB2_1715SB2_1849SB2_1886SB2_1940SB2_1958SB2_1975Lena NEGRU
Foto: Serghei Bucico