Fiica lui Mihai Volontir: „Tăticu-i în stare gravă, dar stabilă”

1În urmă cu o lună vă anunțam că Mihai Volontir se află internat la Spitalul Clinic Municipal din Bălţi. Câteva zile mai târziu însă, medicii și familia celebrului actor au decis să-l transfere la Spitalul Republican din capitală, unde se află şi în momentul de față.

Se pare că probleme grave de sănătate pe care le-a avut în ultimii ani cunoscutul actor și-au spus cuvântul. Domnia sa nu se simţea prea bine în ultima perioadă, iar familia sa a decis să-l interneze în spital, pentru a-i întări organismul.

„Am trecut prin atâtea…”

Cele mai apropiate persoane din viaţa lui Mihai Volontir, soţia şi fiica, sunt optimiste și încrezătoare că legendarul actor va trece cu brio și peste acest „hop” al soartei.
„L-am internat pe tăticu’ la Chişinău după ce am vorbit cu voi. Tot ce considerăm noi că trebuie să spunem la momentul de faţă e că starea lui este gravă, dar stabilă. Dacă nu-i place cuiva că familia nu vrea să dea mai multe informaţii chiar nu mă interesează. Pentru mine acum cel mai important e ca să am grijă de tăticu, el va rămâne internat în spital atâta cât va fi nevoie. Suntem siguri că lucrurile vor merge spre bine. Am trecut prin atâtea că deja suntem căliţi”, ne-a declarat Stela, fiica actorului.

„Mămica e o luptătoare”

Știind că și soția artistului, actrița Eufrosinia Dobândă-Volontir, a avut probleme de sănătate, am ținut să aflăm cum se simte domnia sa acum. „Mămica e binişor, însă îi este greu pe suflet. Vă daţi seama, ei doi sunt împreună de 55 de ani! Însă ea rezistă, căci e o luptătoare”, ne-a răspuns fiica actorilor.
La finalul discuţiei, Stela Volontir a venit cu o sugestie pentru edilul capitalei: „Îţi pierzi sănătatea până te vezi ajuns la Spitalul Clinic Republican și la celelalte două centre medicale din apropiere – parcă trece mult transport pe acolo, însă nu ai cu ce să ajungi până în centrul oraşului. Trebuie fie să ai maşină, fie să iei un taxi. Şi lumea care vine la spital e tare necăjită din cauza asta – nu e zi să nu mă conving de asta din discuţiile cu cei care vin la consultaţii ori la tratament. Vă dau un exemplu concret: ca să ajungă la tata, mama, la anii ei, coboară la str. Grenoble, iar de acolo merge pe jos până la spital! Domnul Chirtoacă ar trebui să revizuiască planul circulaţiei transportului public, căci nu toată lumea are automobil”.

L.N.

One Comment