Admiterea în România: Peste 3000 de dosare, depuse de tinerii basarabeni

Admiterea în România: Peste 3000 de dosare, depuse de tinerii basarabeni

Procesul de preluare a dosarele pentru ocuparea locurilor subvenţionate în învăţământul românesc a fost finalizat. Potrivit Ambasadei României în Republica Moldova, Comisia mixtă care şi-a desfăşurat activitatea la Bălţi, Chişinău şi Cahul, a preluat 3461 de dosare.

Astfel, pentru învăţământul preuniversitar au fost preluate 696 de dosare, iar pentru cel universitar 2765 de dosare. Rezultatele vor fi afişate după 1 septembrie pe pagina electronică a Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice din România.

Documentele necesare candidaţilor declaraţi admişi pentru eliberarea vizei de lungă şedere pentru studii de licenţă sunt: formularul de viză tip D, paşaportul, buletinul de identitate, două fotografii color, copia listei aprobate prin Ordin al Ministrului Educaţiei, certificatul de naştere, cazierul judiciar, asigurarea medicală de călătorie pentru o perioadă de 90 de zile, dovada mijloacelor de întreţinere – pentru studenţii admişi la studii fără bursă.

Documentele necesare candidaţilor declaraţi admişi pentru eliberarea vizei de lungă şedere pentru studii liceale sunt: formular de viza tip D, paşaportul buletinul de identitate, două fotografii color, copia listei aprobate prin Ordin al Ministrului Educaţiei, certificatul de naştere, cazierul judiciar, declaraţia notarială de la ambii părinţi din care să rezulte că aceştia sunt de acord ca minorul să-şi facă studiile în România şi declaraţia notarială din partea părintelui care nu însoţeşte minorul în România.

Pentru minorii care vor fi însoţiţi de alte persoane decât părinţii (rude de gradul I şi II, relaţie dovedită prin documente), se va prezenta acordul notarial al ambilor părinţi şi asigurarea medicală de călătorie pentru o perioadă de 90 de zile.

În cazul minorilor, părintele însoţitor sau persoana împuternicită notarial va trebui să solicite o viză de intrare în România, prezentând următoarele documente: formularul de viză tip A, B sau C, paşaportul, două fotografii color, copia listei aprobate prin Ordin al Ministrului Educaţiei, certificatul de naştere, copia certificatului de naştere al copilului, asigurarea medicala de călătorie, dovada mijlocului de transport şi dovada mijloacelor financiare de întreţinere.
Sursa: jurnal.md
Foto: blastingnews.com

Comentează