Un copil de patru luni a murit după o consultaţie medicală

Un copil de patru luni a murit după o consultaţie medicală

Un bebeluş de numai patru luni a decedat la doar câteva ore în urma unui consult medical. Totul s-a întâmplat sâmbătă seara, când mama copilului a chemat ambulanţa după ce a observat că micuţa se simte rău. Copilul a fost transportat de urgenţă la spital, însă medicul care a consultat micuţul i-a asigurat pe părinţi că acesta nu are nimic grav şi că poate să meargă acasă, informează e-sanatate.md, citată de jurnal.md

Totuşi, copilul a decedat. Medicii spun că starea bebeluşului s-a agravat foarte mult în doar câteva ore, având simptome precum febră mare şi vomă.

„Iniţial, medicul a presupus că copilul are o infecţie respiratorie şi l-a trimis acasă. Doctorul care s-a ocupat de acest caz este tânăr, are o experienţă de doar cinci ani cu tot cu rezidenţiat. El este medic de familie, dar cumulează la noi ca pediatru”, a declarat pentru Sănătate INFO Vasile Godoroja, medic şef adjunct la spitalul raional din Căuşeni.

De cealaltă parte, părinţii susţin că fetiţa lor a decedat din cauza neglijenţei medicilor care s-au ocupat de ea. Mama fetiţei afirmă că medicul nu i-a măsurat febra şi nici nu a controlat-o corect. După ce au revenit acasă, femeia spune că copilul a început să se simtă şi mai rău, astfel că s-a întors la spital. Bebeluşul însă a decedat la scurt timp. „Am transportat copilul la spital, s-a ridicat în sala de reanimare, dar de acum îmi pare că era târziu”, a mai adăugat mama copilului.

Dacă medicul va fi găsit vinovat pentru neglijenţă în acordarea asistenţei medicale, acesta riscă închisoare de până la trei ani cu sau fără privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.
Foto: a1.ro

Comentează