Cazul operaţiilor ineficiente de la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, cercetat sub aspect penal

Cazul operaţiilor ineficiente de la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, cercetat sub aspect penal

În rezultatul investigaţiilor demarate în cazul pacienţilor care au suferit complicaţii după tratamentul acordat de medicii Spitalului „Sfânta Treime” din capitală, Procuratura sectorului Râşcani a iniţiat o cauză penală pe faptul încălcării din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, informează jurnal.md

Astfel, s-a dispus crearea unui grup de urmărire penală, compus din procurori şi ofiţeri de urmărire penală, care vor avea misiunea de a investiga operativ şi obiectiv cele întâmplate, identificarea persoanelor vinovate şi tragerea lor la răspundere penală.

Amintim că zece oameni au suferit complicaţii la ochi după ce au fost supuşi unor operaţii la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”. Operaţiile au fost făcute în două săli de operaţie de către mai mulţi medici. Cele mai multe operaţii au fost efectuate de către şefa Secţiei Oftalmologie, Valentina Lupan. Pacienţii au vârste cuprinse între 50 şi 84 de ani. Opt dintre aceştia sunt din Chişinău, unul din Vadul lui Vodă şi altul din raionul Sângerei. Tuturor le-a fost efectuată extracţie de cataractă.
Foto: poză simbol

Comentează