Protestatarii din Orăşelul Libertăţii, ameninţaţi şi intimidaţi de sportivii lui Ţuţu şi agenţii Argus; „Poliţia a părăsit locul”

Protestatarii din Orăşelul Libertăţii, ameninţaţi şi intimidaţi de sportivii lui Ţuţu şi agenţii Argus; „Poliţia a părăsit locul”

Deja a patra zi în faţa casei în care locuieşte controversatul oligarh Vladimir Plahotniuc are loc un protest paşnic organizat de partidul „Casa Noastră-Moldova”, prin care manifestanţii cer anularea noilor tarife pentru gazele naturale şi lumină. Şi de tot atâta timp manifestanţii sunt intimidaţi, agresaţi şi ameninţaţi de agenţii firmei private de pază Argus, care îi aparţine prim-vicepreşedintelui PD, dar şi de indivizi în civil, cu o constituţie atletică, despre care organizatorii protestelor spun că sunt controlaţi de deputatul PD Constantin Ţuţu.

„Aţi văzut că au fost provocări din prima zi, când am instalat corturile. Poliţia a aplicat forţa faţă de protestatarii paşnici, încercând să ne împiedice să instalăm orăşelul. Acest lucru s-a făcut cu implicarea firmei private de pază Argus, care îi aparţine lui Plahotniuc. Doi jurnalişti au fost bătuţi de indivizi sportivi şi de reprezentanţii Argus. A fost bătută şi avocatul Ana Ursachi. Provocările continuă zilnic, iar în această dimineaţă reprezentanţii Argus au adus microbuze în faţa orăşelului şi au blocat accesul pe stradă pentru a pregăti terenul ca să alunge protestatarii”, a declarat liderul partidului „Casa Noastră-Moldova”, Grigore Petrenco, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui Petrenco, protestatarii din Orăşelul Libertăţii au fost sfidaţi şi în această dimineaţă de către agenţii firmei de pază „Argus”, care au adus câteva microbuze şi au blocat circulaţia pe strada Bulgară cu peste 12 maşini, pentru a alunga manifestanţii. Cu toate că automobilele au blocat traficul, poliţia nu şi-a făcut apariţia, ceea ce demonstrează, o dată în plus, că „aceasta se supune în totalitate lui Plahotniuc”, subliniază Petrenco.

Deşi protestul are un caracter paşnic, manifestanţii sunt monitorizaţi de paza privată a agenţiei Argus, controlată de Plahotniuc, afirmă protestatarii. Potrivit lui Grigore Petrenco, oamenii legii nu numai că nu protejează manifestanţii, care sunt „agresaţi şi huiduiţi de sportivii lui Constantin Ţuţu”, dar chiar au plecat de la faţa locului.

„Poliţia a părăsit acest loc, iar în locul ei a venit Argus. În fiecare seară pe la colţuri stau grupuri de huligani care aruncă ameninţări, indivizi pe care îi conduce Constantin Ţuţu, deputat PD. Poliţia, din nou, nu face nimic”, susţine Petrenco.

Liderul partidului „Casa Noastră-Moldova” a mai declarat că, pentru a alunga protestatarii, primăria capitalei, în frunte cu viceprimarul Nistor Grozavu, a emis sâmbătă, în zi liberă, un ordin prin care a solicitat sistarea protestului şi demontarea corturilor. Totodată, Procuratura a solicitat retragerea protestatarilor de pe strada Bulgară, precum şi confiscarea tuturor banerelor şi obiectelor folosite de cei care  sunt în faţa casei lui Plahotniuc.

Precizăm că protestele Partidului „Casa Noastră-Moldova” au început odată cu decizia ANRE de a majora cu 36 la sută tariful la electricitate şi cu 15% la gazele naturale şi vor continua, potrivit organizatorilor, până când majorarea tarifelor va fi anulată. Anterior, experţii şi liderii de opinie au declarat că majorarea tarifelor la gaz şi lumină reprezintă o consecinţă a jafului din sistemul financiar-bancar şi că prin aceste scumpiri se urmăreşte stoarcerea a încă unui miliard din buzunarele cetăţenilor.

Sursa: jurnal.md
Foto: facebook.com

5 Comentarii

  • 27 iulie 2015 | Permalink |

    Niste clouni ratati la spectacolul carora lumea nu mai cumpara bilet, acest lucru sa vazut in locale unde extremistul antifist Petrenco a luat citeva voturi in cruce, iata de ce au ales alta tactica, mizeria si urltul in locuri publice ori private.
    Daca privesti atent acele video care apar pe net iti este clar ca buna ziua ca tot ei se provoaca, tot ei se victimizeaza, tot ei urla unul la altul.
    Nimic nou sub soare, cum au urlat o viata intreaga asa fac si acum.
    _____________________________________________________
    Asa o intrebare pentru ei, din ce voi traiti, din ce bani voi mincati de toata viata ati stat doar pe proteste ????

  • 27 iulie 2015 | Permalink |

    Este foarte interesant faptul ca cei de la platforma "DA" cu gruparea Petrenco au batut palma deja, cit de frumos. Si inca se mai declara pro UE, unionisti foarte multi din ei, si cine este Petrenco. Deci banii is bani si se vinde fiecare in tara asta.

  • 27 iulie 2015 | Permalink |

    Da exista probe, dovezi, care ar demonstra concret acest lucru, or va bazati numai pe urlaturile si prostiile pe care le spun acesti talibani care primesc cate 100 de lei pe zi pentru a sta acolo.

  • 27 iulie 2015 | Permalink |

    Da exista probe, dovezi, care ar demonstra concret acest lucru, or va bazati numai pe urlaturile si prostiile pe care le spun acesti talibani care primesc cate 100 de lei pe zi pentru a sta acolo.

  • 27 iulie 2015 | Permalink |

    Prea mare zarva se face cu acest asa-zis protest. Totul este un spectacol politic pentru sursele mass-media. Deja mie sila de aceste informatii eronate si exagerate…

Comentează