Budincă de dovlecei în straturi

Budincă de dovlecei în straturi

Vrei să găteşti o mâncare nu prea complicată, dar care să aibă un aer „sofisticat“? Cu reţetele noastre de dovlecei, masa va fi gata repede, iar laudele nu vor întârzia să apară.

Ingrediente

2 dovlecei potriviţi
1 l apă
1 vârf de cuţit de sare
2-3 linguri făină
3 linguri ulei
1 cană lapte dulce
3 ouă
400 g brânză telemea
200 g smântână
margarină sau unt pentru uns tava
1 legătură de mărar

Pentru sos

150 g smântână
1 ardei gras roşu
praf de boia
sare
piper

Mod de preparare

Cureţi dovleceii şi-i tai felii. Îi fierbi într-un litru de apă cu puţină sare. Separat, rumeneşti făina în ulei încins, stingi cu lapte şi laşi să fiarbă până se îngroaşă ca smântâna. Baţi spumă albuşurile şi le amesteci apoi cu gălbenuşurile. Adaugi sosul alb, brânza telemea rasă şi mărar tocat. Aşezi feliile de dovlecei într-un vas iena sau într-o tavă unsă cu unt. Deasupra pui o parte din compoziţie, după care alt strat de dovlecei şi tot aşa. Termini cu un strat de dovlecei. Deasupra torni smântâna şi pui budinca în cuptorul încălzit pentru 30 de minute. Pentru sos, tai cubuleţe ardeiul gras roşu. Amesteci smântâna cu praful de boia, sare şi piper, după gust. Pui apoi şi cubuleţele de ardei. Serveşti budinca fierbinte, cu sosul de smântână alături.
Sursa: clickpoftabuna.ro
Foto: clickpoftabuna.ro

One Comment

  • 7 august 2015 | Permalink |

    Oportunitate relaxanta de castig! Niciodata nu a fost mai usor ca acum sa obtii castiguri suplimentare in timpul liber, intr-o colaborare deosebit de interesanta si profitabila! Iti faci cum vrei programul si nu ai nicio obligatie! Oferta este numai pentru oamenii foarte seriosi! Cere acum detalii mai multe la adresa mea de email:[email protected]

Comentează