Merişoarele, aliatul tău împotriva bolilor

Merişoarele, aliatul tău împotriva bolilor

Datorită conţinutului de antioxidanţi, dar şi a multitudinii de vitamine şi minerale, merişoarele sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe din lume, care ajută la vindecarea a nenumărate afecţiuni.

  • Indicate în infecţiile urinare. Bogate în antocianine, merişoarele sunt adevărate tratamente naturale împotriva infecţiilor urinare. Antocianinele acţionează ca o barieră în faţa bacteriilor responsabile de apariţia infecţiilor urinare, ca de exemplu bacteria E.coli. Merişoarele ajută şi la prevenirea formării pietrelor la rinichi, cât şi în tratarea nefritelor şi a pielonefritelor (boli inflamatorii ale rinichilor). Persoanele care se confruntă cu probleme ale tractului urinar pot consuma ceai de merişoare, de trei ori pe zi, cel puţin 30 de zile. Pot fi consumate şi fructe proaspete, câte 200-300 de grame pe zi.
  • Utile în caz de ulcer. Bogate în antioxidanţi, aceste fructe mici au efecte antiinflamatoare. Afinele roşii ajută la eliminarea bacteriei Helicobacter pylori, responsabilă în proporţie de 40% pentru apariţia ulcerului. Bea un pahar cu suc proaspăt de merişoare dimineaţa, înainte de micul dejun.
  • De ajutor în ateroscleroză. Persoanele care se confruntă cu ateroscleroză, afecţiune care se caracterizează prin acumularea de grăsimi pe pereţii vaselor de sânge, pot apela la sucul de merişoare. Compuşii conţinuţi de acesta împiedică grăsimile să se mai depună pe pereţii arterelor. Cei care se confruntă cu o astfel de problemă de sănătate pot ţine o cură de trei luni de zile, perioadă în care să bea câte două căni de suc proaspăt de merişor, zilnic.
  • Recomandate celor care suferă de cancer. Merişoarele sunt de ajutor şi celor care au tumori maligne, datorită proprietăţilor anticancerigene. Sunt recomandate cure cu comprimate care conţin exctracte din fructe de merişor, de două ori pe an. Astfel, sunt împiedicate mutaţiile celulare, cât şi răspândirea celulelor canceroase în organism.

Sursa: click.ro

Comentează