Incredibil! Un cerșetor a donat o valiză cu bani găsită întâmplător

Incredibil! Un cerșetor a donat o valiză cu bani găsită întâmplător

La începutul acestei luni, un cerşetor canadian din orășelul Victoria a fost surprins în timp ce preda poliţiei o valiză cu 2.400 de dolari, pe care o găsise întâmplător. Polițistul care a fost martor a rămas de-a dreptul șocat de gestul cerșetorului și povestește exact cum s-a întâmplat totul.

„Cu o față umilă, cerșetorul s-a apropiat de mine și mi-a zis: «Ştiţi ceva? Nu am nevoie de acei bani, în schimb, îi puteţi dona cerşetorilor care nu au ce să mănânce!»”, a explicat polițistul exact cum a decurs scena care a impresionat o lume întreagă.

Potrivit click.ro, nu doar polițistul a salutat gestul cerșetorului care a cerut autorităţilor locale să folosească toți banii în scopuri caritabile, ci și foarte mulți canadieni. Acestia, impresionaţi de fapta lui, au donat mai mult de 5.000 de dolari pentru a-i cumpăra, drept răsplată, o casă. Dar, surpriză și mai mare: cerșetorul a refuzat pomana. El a spus că a fost marcat de efortul oamenilor care au donat bani, dar a explicat că nu poate accepta, pentru că are o singură dorință, să primească un job.

Cel care a iniţiat strângerea fondurilor, Mike Kelly, spune că va avea grijă ca banii strânşi să fie folosiţi pentru un caz similar: „Este un om care îndură multe provocări. Pe lângă asta, alege să facă fapte bune şi e conştient că o altă persoană nu ar înnapoia miile de dolari”. În plus, a adăugat: „Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a-l ajuta să-şi găsească un job care să i se potrivească şi, ulterior, îl voi ajuta să-şi învingă provocările cu care se confruntă în momentul de faţă”.

Povestea generosului cerșetor canadian a impresionat cu atât mai mult, cu cât bărbatul nu și-a dorit publicitate, ci a ținut cu tot dinadinsul să rămână anonim.

Cazul acesta a șocat planeta


foto: cdn.agilitycms.com

Comentează