Rezultate preliminare BAC 2015: Rata de promovare a bacalareatului este de 54,14 la sută

Rezultate preliminare BAC 2015: Rata de promovare a bacalareatului este de 54,14 la sută

În sesiunea 2015, bacalaureatul a fost susţinut de 54,14 la sută dintre candidaţi, o rată de promovare mai mare cu 10,14 la sută comparativ cu sesiunea precedentă. Anunţul a fost făcut ceva timp în urmă de către ministrul Educaţiei, Maia Sandu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Nota medie în această sesiunea este 5,8 în comparaţie cu 5,6 anul trecut. Cei mai mulţi dintre candidaţi, 18,59 la sută, au luat o notă medie mai mare sau egală cu 7. „O creştere importantă a fost înregistrată la matematică cu aproape 15%. O scădere a indicatorilor avem la istoria românilor şi universală. La această etapă sunt trei absolvenţi care au luat nota 10 la toate disciplinele. Alţi 149 au nota medie mai mare sau egală cu 9”, a declarat Maia Sandu, citată de jurnal.md

Numărul candidaţilor care au încercat să fraudeze examenele a fost mult mai mic decât în anul precedent. Marea majoritatea a candidaţilor au venit să susţină probele cu forţele proprii. În total, de la examenele de bacalaureat au fost eliminaţi în acest an 59 de candidaţi faţă de 161 în 2014.

„În pofida situaţiei descurajante la nivel politic şi economic am certitudinea că schimbarea spre bine este posibilă în această ţară şi că ea poate veni de la generaţiile tinere cu condiţia ca noi adulţii să nu le împiedicăm dezvoltarea. Îi putem încuraja pe tineri să creadă în ei înşişi, să participe la crearea unei societăţi cu adevărat democratice, dacă vom renunţa la populism ieftin şi vom renunţa să facem lucruri care să le compromită viitorul”, a mai spus Maia Sandu.

Sesiunea suplimentară pentru candidaţii la bacalaureat care din motive obiective nu s-au prezentat la sesiunea de bază sau nu au luat note de trecere la examene se va desfăşura în perioada 16-23 iulie. Pentru a putea participa la sesiunea suplimentară candidaţii la bacalaureat nominalizaţi trebuie să depună o cerere la Centrul de Bacalaureat în care au susţinut examenele.
Foto: jurnal.md

Comentează