A paralizat din cauza unei unei piese vestimentare purtată de milioane de femei

A paralizat din cauza unei unei piese vestimentare purtată de milioane de femei

O femeie de 35 de ani din oraşul australian Adelaide a ajuns la spital cu paralizie provocată de blugii prea strâmţi.

Femeia era îmbrăcată cu ”skinny jeans” când s-a dus să-şi ajute o rudă care se muta. Ea a început să se simtă rău, iar în timp ce se întorcea acasă printr-un parc, tălpile şi picioarele i-au amorţit şi s-a prăbuşit la pământ, relatează publicaţia ”The Sydney Morning Herald”, citată de libertatea.ro

”Nimeni nu a observat că a căzut şi a zăcut acolo timp de câteva ore”, a spus medicul Thomas Kimber, co-autor al unui articol despre acest caz publicat în revista ”Neurology, Neurosurgery and Psychiatry”.

Femeia a reuşit să se târască până la drum şi să oprească un taxi, care a dus-o la spital. Medicii nu au reuşit să-i scoată blugii şi au fost nevoiţi să îi taie.

Kimber a explicat că blugii prea strâmţi au oprit alimentarea cu sânge a muşchilor gambei, care s-au umflat şi au presat doi dintre nervii majori din partea de jos a piciorului, provocându-i pacientei o paralizie temporară.

Medicul afirmă că această leziune poate să apară dacă o persoană stă ghemuită mai mult timp.

”Nu purtaţi blugi strâmţi dacă trebuie staţi ghemuiţi sau în genunchi. Dacă picioarele încep să amorţească, trebuie să vă ridicaţi pentru a permite circulaţia sângelui”, a precizat medicul Thomas Kimber.

Din fericire, muşchii pacientei şi-au revenit la condiţia normală după trei-patru zile, iar femeia a fost capabilă părăsească spitalul pe picioarele ei.

Foto: Arhivă Hepta

Comentează