EXCLUSIV! „Nu am fugit din România!”

De câteva zile, Pavel Stratan şi familia sa au revenit în R.Moldova. Pe 13 iunie, după o pauză de 10 ani, artistul a susţinut un spectacol la Chişinău cu genericul „Omul cu chitara”. Presa de peste Prut a scris că familia Stratan s-ar fi întors definitiv în R.Moldova „pentru un trai mai ieftin şi mai sigur”. Solicitat de JURNAL de Chişinău, artistul spune cum stau, de fapt, lucrurile.

L-am surprins pe Pavel Stratan în toiul repetiţiilor pentru spectacolul pe care l-a susţinut la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”. A acceptat fără ezitare să ne vorbească despre evenimentul pe care l-a pregătit cu mari emoţii, dar şi despre zvonurile din presa din România.

Un spectacol în premieră

Central_PavelStratan„Dintre toate spectacolele pe care le-am organizat până acum, acesta a fost cel mai neobişnuit. Mi-am propus un eveniment extraordinar, unul memorabil pentru cei prezenţi în sală şi am făcut tot posibilul să fie aşa.
Pentru prima dată la un concert de-al meu, am interacţionat cu publicul. M-am străduit să transmit în aşa fel mesajele melodiilor, încât abia acum lumea să înţeleagă de ce a ascultat creaţiile mele timp de 12 ani. Am cântat şi piese în primă audiţie, dar şi din cele care m-au consacrat”, ne-a declarat Pavel Stratan.

Ultimul concert pe care artistul l-a susţinut pentru publicul de acasă a fost acum 10 ani, iar pentru ziua de sâmbătă a avut mari emoţii.
„Demult mi-am dorit un concert organizat fără multă gălăgie, ca mesajul să ajungă acolo unde trebuie. Acum am avut parte de el”, precizează cântăreţul.
În cadrul spectacolului care are genericul „Omul şi chitara”, Pavel Stratan a fost acompaniat de şase muzicieni din Chişinău.

„Urmează lansarea lui Cezar şi relansarea Cleopatrei”

PavelStratan si copiiiLa sfârşitul discuţiei, n-am putut să nu-l întrebăm despre zvonurile care circulă de vreo câteva zile în mass-media din România: cei de la Libertatea scriu că familia Stratan „au fugit la Chişinău din cauza neajunsurilor din România”.
„Concertele din ce în ce mai rare ale sale şi ale fiicei sale, dar şi lipsa de interes a caselor de discuri pentru proiectul muzical în care Stratan îşi pusese speranţele – promovarea fiului său de numai cinci ani, l-au determinat să se retragă acasă, la Chişinău, şi să aştepte vremuri mai bune”.
Artistul susţine că nimic din ce se scrie nu este adevărat. Mai mult decât atât, peste două săptămâni urmează să lanseze o melodie în România.
„Noi suntem şi la Chişinău, şi la Bucureşti. Cânt unde şi când vreau, şi mă mut cu traiul unde şi pe cât timp vreau. La momentul de faţă avem unele proiecte în R.Moldova, însă la toamnă le demarăm pe cele din România.
Presa de acolo scrie absurdități. Peste două săptămâni vin cu o surpriză pentru publicul de peste Prut, în toamnă va avea loc relansarea Cleopatrei, iar în august Cezar va veni cu ceva pe piaţa muzicală. Lumea poate să scrie ce vrea, noi însă ştim cum stau de fapt lucrurile şi ne vedem de muncă”, ne-a mai spus Pavel Stratan.

a

Lena NEGRU