Nucile verzi țin bolile departe

Nucile verzi țin bolile departe

Nu doar miezul de nucă e bun pentru sănătate, ci şi coaja verde a fructului. Folosită sub formă de macerat, decoct, infuzie sau vin, coaja e de ajutor în tratarea multor afecţiuni.

1. Efect tonic şi depurativ 

Rachiul de nuci verzi este un bun digestiv şi ajută la eliminarea toxinelor. Îl prepari astfel: lasă 8 zile la macerat 90 g de coji verzi de nucă într-o jumătate de litru de ţuică. Agită recipientul zilnic. Strecoară apoi maceratul şi păstrează-l în sticle închise la culoare. Consumă 1-2 linguri pe zi.

2. Leac contra diareei

Ca să scapi de scaunele apoase, preapară o infuzie dintr-o linguriţă de coajă verde într-o cană cu apă clocotită. Bea 2 căni de ceai pe zi.

3.  Tratează litiaza renală şi incontinenţa urinară

În cazul în care ai litiază renală sau incontinenţă urinară, prepară-ţi o infuzie dintr-o linguriţă şi jumătate de coajă verde la o cană cu apă clocotită. Bea 2 căni zilnic.

4. Pentru alinarea inflamaţiilor din gură şi gât

Foloseşte un decoct din 1-2 linguri de coajă verde la o cană cu apă. Fierbe 10 minute, apoi lasă să se răcească. Dacă suferi de amigdalită, afte, inflamaţii ale gingiilor, fă gargară sau clăteşte bine gura, de două ori pe zi.

5. Îndepărtează negii

Freacă uşor zona afectată cu suc de nucă verde, de 3 ori pe zi, timp de 4 zile.

6. Decoct pentru afecţiunile ficatului

Cojile de la 5 nuci verzi se pun la fiert într-un litru de apă. Se consumă 2 ceşti pe zi.

Sursa: click.ro

Comentează