Băuturi răcoritoare pentru vară

Băuturi răcoritoare pentru vară

S-a instalat căldura, de aceea trebuie să ne gândim la băuturi răcoritoare de vară. Acestea pot fi preparate în casă, astfel poţi transforma fructele dulci într-un cocktail delicios, rece şi plin de culoare.

Singurele modalităţi prin care putem învinge canicula sunt băuturile reci. Pe lângă celebra apă cu lămâie, puteţi încerca şi alte licori la fel de răcoritoare şi sănătoare pentru organism. Descoperă care sunt cele mai gustoase băuturi răcoritoare pentru vară.

Limonada clasică

Este una dintre cele mai cunoscute băuturi răcoritoare pentru vară. Cumpără lămâi şi lime, stoarce-le zeamă acrişoară şi înlătură-le sâmburii. Toarnă apă minerală peste pulpa citricelor şi adaugă gheaţă din belşug, fără să uiţi de zahăr sau miere, care vor îndulci puţin băutura.

Granita cu pepene roşu

Granita cu pepene roşu face şi ea parte din cele mai gustoase băuturi răcoritoare pentru vară. Pentru a obţine această băutură dulce şi aromată nu trebuie decât să achiziţionezi sirop de rodie şi să-l amesteci cu bucăţi de pepene. Pentru a-i oferi o textură aparte mixului nu uita de cuburile de gheaţă zdrobite care trebuie presărate printre ingrediente.

Limonada cu pomelo şi ghimbir

O limonadă inedită este limonada cu pomelo şi ghimbir, care se poate încadra perfect în topul celor mai bune băuturi răcoritoare pentru vară. Deşi este o combinaţie neobişnuită, preparatul se face uşor, din aceste două ingrediente la care se mai adaugă numai miere, lămâie şi apă.

Băutura cu cireşe

Una dintre cele mai potrivite băuturi răcoritoare pentru vară este cea cu cireşe. Se poate face simplu, cu apă minerală şi gheaţă. Adaugă sirop de cireşe, cireşe proaspete şi lămâie pentru un preparat rece şi gustos.
Sursa: click.ro

Comentează