„Sunt autocritică!”

„Sunt autocritică!”

La cei 23 de ani împliniţi, Cornelia Ștefăneț se poate mândri cu o carieră și o familie frumoasă. Acum 10 luni a adus pe lume primul său copil, o fetiţă, iar de atunci viața i-a devenit mai colorată. Împreună cu soțul său, muzicianul Marcel Ștefăneț, au reușit să-și programeze timpul de muncă astfel încât să nu piardă cele mai importante momente din viața Alexandrei: primii pași, primul cuvânt ori apariția primului dinte.

În ciuda programului încărcat, Cornelia Ștefăneț reușește să le facă pe toate, cu zâmbetul pe buze. Toată numai zâmbet a fost și pe întreaga durată a discuției noastre. Optimistă şi luptătoare, interpreta știe sigur ce vrea de la viață.
„Acum creăm noi piese. Venim și cu o surpriză mai inedită, împreună cu surorile Osoianu. Într-un cuvânt, muncim!”, ne spune cântăreața.

Are ajutoare de nădejde

aA revenit pe scenă la foarte scurt timp după ce a născut, deoarece are noroc de mama sa – cel mai bun ajutor atunci când vine vorba de Alexandra. Dar cum şi bunica are, la rândul ei, un loc de muncă stabil, atunci când au repetiţii, concerte sau emisiuni, soții Ștefăneț o lasă pe micuţa lor în grija unei bone.
„Nu am ales pe oricine în calitate de dădacă pentru fetița noastră – am căutat-o și am găsit-o foarte greu. Noi am învățat să ne programăm timpul în așa mod încât să nu pierdem cele mai importante momente din viaţa fetiței noastre: primii pași, primele cuvinte și apariţia primilor dințișori. Are deja 10 luni, opt dinți și vorbește foarte bine… în limba ei. Atunci când mămica ori bona rămâne cu Alexandra, ea simte că trebuie să plec: se uită ţintă la mine și plânge. Dacă ar putea vorbi, la sigur ar spune: „mamă, nu pleca!”. Însă trebuie să muncim pentru a-i oferi un viitor mai bun”, ne povestește tânăra mămică.

Rolul de mămică a maturizat-o

aDe când a adus-o pe lume pe Alexandra, Cornelia Ștefăneț s-a schimbat foarte mult. Ne mărturisește că rolul de mămică a făcut-o să se maturizeze, astfel că de 10 luni încoace are alte gânduri, alte griji. De multe ori, în unele situații, nici ea nu se mai recunoaște. Știe că trebuie să crească profesional, să fie o interpretă și o instrumentistă desăvârșită, pentru că vrea să fie un exemplu pentru fiica sa, despre care e sigură că va deveni om de artă.
Nu se plânge niciodată că ritmul ei de viaţă e prea alert, iar dacă se mai întâmplă să clacheze din când în când, n-o arată celor din jur. Se descurcă de minune în toate cele trei roluri: cel de solistă, de mămică și de soție.
„Încercăm să menținem flacăra aprinsă în căsnicia noastră. Nu zic, suntem și noi oameni, ambii cu caractere, iar uneori avem parte și de momente mai tensionate în cuplu. Important e că avem înțelepciunea de a le depăși”, ne declară instrumentista.
Soții Ștefăneț îşi mai doresc copii, însă nu în următorii doi-trei ani, căci acum vor să-i acorde Alexandrei toată atenția şi grija lor.

Cum a scăpat de kilogramele în plus

aPentru a da jos cele 15 kilograme luate în timpul sarcinii, Cornelia n-a fost nevoită să stea cu orele la sala de sport ori să ţină diete draconice.
„După ce am născut eram foarte complexată, nu-mi plăcea ce văd în oglindă. Și cum sunt autocritică, m-am pus pe treabă. Timp de jumătate de an am dat jos 10 kilograme fără sport, care îmi era contraindicat deoarece suferisem o cezariană. Am exclus din alimentație pastele făinoase, iar dulciurile le consumam cu moderaţie. Pe când avea opt luni, Alexandra a refuzat să mai mănânce lapte matern, iar asta mi-a dat mână liberă la diete mai stricte. Mănânc mai mult legume, salate, fructe, lactate și piept de pui ori de curcan. N-am timp să merg la sală, însă am echipament sportiv acasă, iar cum telefoanele sunt foarte „deștepte”, cu ajutorul unui program, mi-am luat antrenor personal. Știi, nu le voi crede niciodată pe mamele care zic că după ce au născut nu reuşesc să dea jos kilograme în plus. Dacă te iubești ca femeie, nu cred că poate fi nimic mai plăcut decât să te uiți în oglindă și să-ți placă ce vezi”, consideră Cornelia Ștefăneț.

Despre plecarea din „Millenium”

aPe lângă proiectele la care muncesc împreună, soţii Ştefăneţ se pregătesc încă de pe acum pentru prima aniversare a fiicei lor, care va avea loc pe 29 iulie. De altfel, atunci va fi dublă sărbătoare, căci vor face și cumetria Alexandrei.
N-am putut să nu o întrebăm pe Cornelia Ștefăneț despre plecarea sa din „Millenium”, din familia căreia a făcut parte patru ani și jumătate și despre ce s-a zvonit prin târg: cum că despărțirea s-a lăsat cu scandal. Deși a preferat să nu ofere prea multe detalii, spunând că acest aspect ține de trecut, ne-a reușit totuși să-i „furăm” câteva declarații.
„Pot spune că am rămas cu amintirile frumoase. Încerc să uit clipele mai puțin plăcute dinaintea plecării mele din trupă. „Millenium” a fost o școală foarte bună și le mulțumesc pe această cale tuturor. Această trupă este o școală grea din toate punctele de vedere: practic nu ai viață personală deoarece ești tot timpul la repetiții. Am plecat la momentul potrivit și consider că așa a fost să fie”, conchide solista.

aLena NEGRU
Foto: Arhiva personală a Corneliei Ştefăneţ