Viena se mândrește cu cel mai mare „turn” din Europa format din ouă de Paști

Viena se mândrește cu cel mai mare „turn” din Europa format din ouă de Paști

Cel mai înalt ‘turn’ din Europa format din ouă de Paști pictate manual poate fi admirat în Piața Freyung din Viena până în data de 6 aprilie, informează EFE luni, într-o relatare despre această inedită acțiune ajunsă la cea de-a 26 ediție consecutivă.

Potrivit Biroului de Turism din capitala Austriei, tradiționalul Târg de Paști din Freyung are în acest an 40.000 de ouă pictate, grație, în special, celor 120 de angajați ai firmei Peter Priess, fondată în 1975, care se axează pe realizarea de decorațiuni pentru diferite serbări, cu accent pe Crăciun și Paști.

Oul și iepurașul sunt vedetele acestei sărbători și, de aceea, abundă în această perioadă, sub cele mai variate forme, compoziții și culori în magazine, târguri și cofetării. Conform credințelor și obiceiurilor din numeroase țări europene, oul, ca și iepurele, sunt simboluri ale fertilității, dragostei și vieții. După ce iarna s-a sfârșit, păsările migratoare revin din țările calde la cuiburile lor și își depun ouăle, pregătind astfel apariția viitoarelor generații de zburătoare.

O altă posibilă explicație pentru valențele simbolice ale oului de Paști este legată de Ishtar, venerată de mesopotamieni ca zeiță a dragostei și războiului, a vieții și a fertilității, și care s-ar fi născut dintr-un ou. Tradiția creștină a adoptat oul ca dovadă de ‘viață nouă’ adusă de învierea lui Cristos și de aici provine obiceiul de a dărui și de a mânca ouă de Paști, explică EFE.

Un alt târg de Paști celebru din Viena este cel de la Palatul Schönbrunn, considerat a fi cel mai romantic, în care vizitatorii de pot delecta cu produsele artizanale și culinare prezentate de peste 60 de expozanți. Ateliere cu iepurași de Paști sunt organizate pentru copii, iar adulții se pot bucura de concertele ‘Jazz at the Easter Market”.

Pentru duminica Paștelui, Viena invită publicul în miticul său parc de distracții, Prater, unde va avea loc o paradă, se va putea asculta muzică live și se vor organiza spectacole de teatru, divertisment și magie pentru copii.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) Tina TUCUI / Arhiva AGERPRES

Comentează