Condamnat la 6 ani de închisoare pentru că şi-a lăsat barbă

Condamnat la 6 ani de închisoare pentru că şi-a lăsat barbă

Justiţia este de cele mai multe ori oarbă, ori exagerată. A doua teorie pare să fie demonstrată chiar de autorităţile din China, care au trimis după gratii un bărbat pentru următorii şase ani. motivul este incredibil: acesta şi-a lăsat barba prea lungă.

Un uigur (n.r. persoană care aparţine unei minorităţi musulmane ce locuieşte în China) a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru că avea barba prea lungă. Soţia sa a primit la rândul ei doi ani de închisoare pentru că purta văl şi burqa.

Un tribunal din Kashgar, în regiunea musulmană Xinjiang, din vestul Chinei, l-a condamnat la închisoare pe bărbatul în vârstă de 38 de ani deoarece şi-a lăsat barbă în 2010, ceea ce nu este acceptat de autotităţile locale.

Cuplul a fost acuzat şi că „întreţinea dispute şi provoca tulburări”.

Ce sunt uigurii?

Uigurii din vestul Chinei sunt o populaţie turcică de religie musulmană, care se înrudeşte cu popoarele din Asia Centrală. După ce timp de decenii, chinezii Han (majoritari în China comunistă) au imigrat în teritoriul lor, uigurii sunt pe cale să devină o minoritate în propriul lor teritoriu.

Astăzi ei sînt concentraţi în provincia Xinjiang din nord vestul Chinei, dar formează minorităţi considerabile în Uzbekistan, Kirghistan şi Kazakstan. Comunităţi uigure se găsesc şi în alte părţi ale Asiei.

Sursa: click.ro

Comentează