Patronul Lufthansa: Accidentul este inexplicabil, avionul era ‘tehnic ireproşabil’

Patronul Lufthansa: Accidentul este inexplicabil, avionul era ‘tehnic ireproşabil’

Patronul grupului aerian Lufthansa, Carsten Spohr, a anunţat miercuri că avionul companiei low-cost Germanwings prăbuşit marţi în Alpii francezi era ”tehnic ireproşabil” şi a calificat accidentul drept ”inexplicabil”, informează AFP, citat de antena3.ro

”Pentru noi toţi este inexplicabil”, a spus Spohr pe aeroportul din Frankfurt, după păstrarea unui minut de reculegere de către toţi salariaţii Lufthansa.

”Avionul era ireproşabil tehnic, iar cei doi piloţi erau experimentaţi”, a adăugat patronul grupului Lufthansa.

Avionul Airbus A320 decolase marţi dimineaţă de pe aeroportul El Prat din Barcelona având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, destinaţia fiind Dusseldorf. Conform numelor de pe lista pasagerilor, 67 dintre aceştia sunt germani, dintre care 16 liceeni veniţi în Spania într-un schimb şcolar, şi 45 spanioli.

După ce a traversat zone cu turbulenţe deasupra Mării Mediterane, avionul a intrat în spaţiul aerian francez, unde condiţiile meteo erau optime.

Deasupra Alpilor Francezi, aparatul a intrat într-o coborâre abruptă ce a durat circa 8 minute, iar când a ajuns la o altitudine de circa 2.000 de metri a dispărut de pe radare la ora locală 10:53 (09:53 GMT), moment în care controlorul de trafic aerian a declarat stare de urgenţă.
Foto:t-online.de

Comentează