Ploi și vânturi puternice afectează Italia, unde s-au înregistrat și victime

Ploi și vânturi puternice afectează Italia, unde s-au înregistrat și victime

Ploi și vânturi puternice afectează mai multe regiuni din Italia, mai ales în centrul țării, provocând victime și pagube materiale și afectând comunicațiile terestre, maritime și aeriene, relatează vineri EFE.

Trei oameni — doi bărbați și o femeie — și-au pierdut viața ca urmare a intemperiilor. În regiunea Toscana, un bărbat a murit în apropiere când mașina pe care o conducea a fost lovită de o stâncă care s-a prăbușit sub forța vântului, iar o femeie a fost zdrobită sub greutatea unui copac doborât, de asemenea, tot de vântul puternic. Un alt bărbat a murit în apropiere de Milano, după ce bicicleta pe care se afla a fost împinsă de vânt și s-a lovit de un camion.

Rafalele de vânt de peste o sută de km pe oră au scos de pe pista de aterizare de pe aeroportul din Ancona (centru) un avion de marfă provenit din Sarajevo (Bosnia-Herzegovina). Acesta a fost închis ulterior din cauza intemperiilor.

Și aeroportul din Florența, capitala regiunii Toscana, una dintre cele mai afectate de intemperii, a fost nevoit să suspende anumite zboruri și să anuleze o parte din operațiuni.

La Cortona, sudul Florenței, vântul a provocat prăbușirea clopotniței unei biserici din secolul XVI, fără să provoace victime.

La Napoli s-au multiplicat intervențiile echipelor de urgență din cauza inundațiilor, iar pe culmile vulcanului Vezuviu a nins. Au fost de asemenea afectate comunicațiile între cele două mari insule italiene, Sardinia și Sicilia, cu suspendarea liniilor de feribot și a conexiunilor aeriene cu continentul.

Condițiile meteo nefavorabile se mențin și în cursul zilei de vineri, iar precipitațiile se vor extinde spre sudul țării.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) Manuel Silvestri / REUTERS

Comentează