ONG-urile media cer instituţiilor statului să investigheze incidentul în care a fost implicat un reporter Jurnal TV

ONG-urile media cer instituţiilor statului să investigheze incidentul în care a fost implicat un reporter Jurnal TV

Mai multe organizaţii media cer Ministerului Afacerilor Interne şi Procuraturii Generale a Republicii Moldova să investigheze incidentul cu implicarea reporterului Jurnal TV, Cătălina Roşca.
 
Precizăm că un tânăr care îl însoţea pe deputatul Constantin Ţuţu la Judecătoria Orhei, a lovit-o cu cotul în burtă pe Cătălina Roşca. Toţi urmau să participe la o şedinţă de judecată în cazul omorului din Codrii Orheiului din aprilie 2012, dosar în care Ţuţu este acuzat de huliganism. Avocatul Roman Zadoinov, care a văzut scena, spune că individul trebuie tras la răspundere. Secretarul lui Ţuţu a negat, însă, incidentul, scrie jurnal.md

„Solicităm verificarea riguroasă a acestui caz şi informarea publicului despre rezultatele investigaţiei. Dacă informaţiile se adeveresc, organizaţiile semnatare cer intentarea unui dosar penal şi pedepsirea vinovaţilor conform articolului 180 al Codului Penal „Împiedicarea intenţionată a activităţii mass-media sau intimidarea pentru critică”.

Totodată, organizaţiile non-guvernamentale de media solicită Biroului permanent al Parlamentului să examineze şi să ia atitudine faţă de acest caz, iar dacă informaţiile se adeveresc – să-l sancţioneze pe deputatul Constantin Ţuţu”, se arată într-o declaraţie emisă de câteva ONG-uri.

Semnatarii acesteia sunt:

Asociaţia Presei Independente
Centrul pentru Jurnalism Independent
Centrul Acces-Info
Asociaţia Telejurnaliştilor Independenţi
Comitetul pentru Libertatea Presei
Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova
Asociaţia Presei Electronice
Foto: jurnal.md

Comentează