Noi viceminiştri la Guvern; Unii funcţionari au fost înlăturaţi, alţii şi-au păstrat funcţiile

Noi viceminiştri la Guvern; Unii funcţionari au fost înlăturaţi, alţii şi-au păstrat funcţiile

Mai mulţi viceminiştri au fost eliberaţi astăzi din funcţii, iar alţii şi-au păstrat fotoliile.

La Ministerul Economiei au fost reconfirmaţi în funcţie toţi cei trei viceminiştri: Valeriu Triboi, Octavian Calmâc şi Tudor Copaci.

Şi-a păstrat fotoliul şi viceministrul Finanţelor Maria Carauş, care deţine această funcţie din 2010. Totodată, în alt post de viceministru al Finanţelor a fost numit Simion Botnari, fostul director al Agenţiei pentru Achiziţii Publice.

Guvernul a reconfirmat-o pe Sabina Cerbu în funcţia de viceministru al Justiţiei şi l-a numit pe Sergiu Gurduza, directorul unei asociaţii obşteşti de consultanţă juridică, pentru alt post de viceministru al Justiţiei.

La Ministerul de Interne au fost numiţi doi viceminiştri noi: generalul de poliţie Ion Ţurcan şi Oleg Babin, prorector al Academiei MAI. Guvernul a aprobat eliberarea din funcţie a viceministrului Sergiu Diaconu, numit consilier principal de stat al premierului Chiril Gaburici pentru problemele instituţiilor de drept.

Fostul deputat PLDM, Alexandru Cimbriciuc, este propus pentru fotoliul de viceministru al Apărării. Guvernul a aprobat un proiect de decret care urmează să fie semnat de preşedintele Nicolae Timofti.

 

One Comment

  • 4 martie 2015 | Permalink |

    Dl Turcan I o săi pună la munca pe trântorii din MAI, succes !!!! Aveti tot respectul societății !!!

Comentează