Peste 460 de candidaţi vor susţine bacalaureatul în regim extern

Peste 460 de candidaţi vor susţine bacalaureatul în regim extern

Comisia Naţională de Examene a aprobat dosarele a 462 de candidaţi care solicită susţinerea examenului de bacalaureat în regim extern, sesiunea 2015, informează jurnal.md

Candidaţii admişi vor susţine diferenţele de programă, în perioada 9 martie – 9 aprilie, pentru a certifica  gradul de însuşire a conţinutului curricular la disciplinele prevăzute în Planul-cadru, pentru anul de studii 2014-2015.

În acest scop au fost desemnate trei centre de susţinere a diferenţelor de programă – liceele „Spiru Haret”, „Traian” şi „Alexandr Puşkin” din Chişinău.

La susţinerea în regim extern a examenului de bacalaureat sunt admise persoanele care au absolvit şcoala medie de cultură generală, şcoala profesională cu durata de trei ani de studii şi cei care au cel puţin doi ani de liceu cu situaţia şcolară încheiată (clasele X-XI).

De asemenea, pentru această formă de examen pot opta şi absolvenţii colegiilor, precum şi studenţii instituţiilor de învăţământ superior care au fost admişi la studii în baza atestatului şcolii medii de cultură generală.

De menţionat că examenul de bacalaureat în regim extern poate fi susţinut doar de candidaţii care au atins vârsta de 19 ani.

În acest an, examenul de bacalaureat va avea loc între 2 şi 19 iunie.
Foto: poză simbol

Comentează