Serghei Lavrov denunță ‘politizarea’ uciderii lui Boris Nemțov

Serghei Lavrov denunță ‘politizarea’ uciderii lui Boris Nemțov

Uciderea opozantului rus Boris Nemțov nu trebuie folosită pentru a obține câștiguri politice, a pledat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, într-un discurs susținut luni la reuniunea Consiliului ONU pentru drepturile omului la Geneva, potrivit DPA și AP.

Uciderea lui Nemțov este o ‘crimă odioasă care va fi investigată până la capăt’, a dat asigurări el, adăugând că ‘încercarea de a utiliza în scopuri politice uciderea mișelească’ a opozantului rus este ‘condamnabilă’.

‘Trebuie să evităm orice politizare a agendei drepturilor omului sau, mai rău, utilizarea ei ca instrument pentru alimentarea confruntării’, a adăugat ministrul rus.

De la tribuna înaltului for, Lavrov a promis că autorii asasinatului de vineri vor fi aduși în fața justiției, indicând că președintele Vladimir Putin supervizează personal ancheta.

Nemțov, fost vicepremier în epoca lui Boris Elțîn, când se spunea chiar că ar putea fi posibil succesor al acestuia, a fost un critic virulent al politicii lui Putin față de Ucraina și l-a acuzat pe șeful statului rus că poartă un război nedeclarat cu statul vecin.

Cancelariile occidentale au cerut Moscovei o anchetă promptă și transparentă în cazul asasinării opozantului rus vineri seara în apropiere de Kremlin.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) Dai Tianfang / XINHUA ARHIVA

Comentează