Alex Calancea: „Artiștii au nevoie de susținere!”

Alex Calancea: „Artiștii au nevoie de susținere!”

Alex Calancea, unul din cei mai valoroși chitariști bass pe care-i are țara noastră, îşi doreşte o piaţă muzicală europeană şi în R. Moldova. Artistul a refuzat ofertele fabuloase venite din afara țării pentru a crea acasă. Într-un mesaj făcut public, Alex Calancea susține că interpreții au nevoie de susţinere măcar atunci când au loc puținele evenimente ca Eurovision.

„Demult vroiam sa pun pe net acest concert cu ARTISTI din Repulica Moldova, cu instrumentisti din Moldova, cu piese made in Moldova. Eu am refuzat mai multe contracte in afara tarii pentru a ramane sa lucrez la mine acasa, si stiu ca investind si sustinand artistii autohtoni numai asa putem creste spre o piata sanatoasa muzicala. Artistii nostri (mai ales acei tineri) au nevoie de sustinere si investitie macar atunci cand se intimpla putinele evenimente ca Eurovisionul. Buni, rai asa cum suntem dar numai NOI putem crea acea piata muzicala europeana spre care tindem”, se arată în mesajul postat de instrumentist pe contul său de Facebook.
Alex Calancea este primul muzician de la noi care şi-a făcut un band, compus din instrumentişti la fel de talentaţi ca şi el. La scurt timp, exemplul i-a fost urmat şi de alţi colegi de breaslă.

One Comment

  • ly
    2 martie 2015 | Permalink |

    alex, tu ai refuzat mai multe oferte, care erau de scurta durata, plus ca iti mai si creau discomfort (nesiguranta, familia, adaptarea); de ce sa mergi undeva, daca le ai pe toate asigurate aici si uneori si peste prut, colaborarea cu dan, caistigi bine aici, fapt ce iti permite un trai cat de cat calitativ; investitiile pe care le faci aici, sunt net inferioare, celor care le-ai fi facut undeva, plus, ca nu ai nici o garantie daca ai fi ‘impuscat’, aici piata este mica, informatie de muzica buna , nimic complicat, ai asigurata piata, ori concurenta de calitate e mizera , fapt care si aduce la calitate proasta, oti merge orice; posibilitatile de ate intelege cu difuzatorii este net superioara aici, decat daca mergeai undeva prin ungaria, de ex. CINE ESTI SI CINE TE CUNOASTE? ACOLO CA TINE SUNT DE AJUNS!!!; tu ai reusit sa-ti faci numele un „brand”, la nivelul pietei moldovenesti, aproape ca nu conteaza cat de bun esti, lucreaza numele; fiind de „al casei” si avind deja un „nume’, pentru tine nu-i mare scofala sa-ti inlaturi un posibil concurent, mica , mare, dar se stie – EXISTA ASA NUMITA ‘MAFIE” in domeniu; nu stiu cum puteti voi crea „piata muzicala” in Moldova, ori ceia ce se compune si se canta in Moldova numai piese de calitate nu le poti spune!!! NU VAD DEGRABA UN COMPOZITOR SAU O FORMATIE, PIESELE CARUIA SA REZISTE PESTE 50 DE ANI, CUM E FERICITUL, UNICUL CAZ- FENOMEN MIHAI DOLGAN CU ‘NOROC’!, atata timp, cat marea majoritate a „artistilor’ sunt departe de a avea talent de la dumnezeu, ceia ce nu este inca totul , atata timp cat nu vor miza pe tehnica si playbak, atata timp cat nu va fi banul, atata timp cat vor fi numai silicoanele si ridicatul picioarelor, atata timp cat nu va fi MUNCA nu astetam schimbari de calitate pe piata nunto-cumatriala din Moldova!!!

Comentează