Coreea de Nord interzice participarea străinilor la Maratonul de la Phenian, din cauza Ebola

Coreea de Nord interzice participarea străinilor la Maratonul de la Phenian, din cauza Ebola

Coreea de Nord a interzis participarea cetăţenilor străini la Maratonul de la Phenian din aprilie, din cauza temerilor legate de virusul Ebola, relatează Bloomberg, citat de antena3.ro

„Am fost informaţi de partenerii noştri din Coreea de Nord că nici un atlet străin – amator sau profesionist – nu va avea permisiunea să participe la Maratonul de la Phenian de anul acesta”, a anunţat luni operatorul de turism din Beijing Koryo Tours. O altă companie specializată în excursii în Coreea de Nord, Young Pioneer Tours, a precizat de asemenea că străinii nu vor putea participa la maraton din cauza restricţiilor legate de epidemia de Ebola.

Coreea de Nord a interzis accesul cetăţenilor străini pe teritoriul său în octombrie, din cauza temerilor legate de Ebola. De asemenea, Phenianul a impus măsuri riguroase de carantină pentru cetăţenii nord-coreeni care se întorc din străinătate.

Aproximativ 9.000 de persoane au murit din cauza virusului Ebola începând din decembrie 2013, însă până în prezent nu a fost raportat nici un caz în Coreea de Nord.

Koryo Tours a afirmat că i s-a spus să nu anuleze excursiile programate pentru martie, deşi nu este clar când vor fi redeschise graniţele nord-coreene pentru turiştii străini. Young Pioneer Tours se aşteaptă ca frontierele să fie redeschise în următoarele săptămâni.
Foto: brunchnews.com