Cine e chişinăuiana despre care a scris Daily Mail, Cosmopolitan, Le Figaro!

În 2013, basarabeanca Mihaela Noroc şi soţul ei, Ştefan Marinescu, au demarat un proiect inedit, „Călător cu tricolor”. Pentru a promova România şi Basarabia, timp de un an, cuplul a străbătut circa 30 de ţări.

Acum aproape doi ani, românca originară din R.Moldova, Mihaela Noroc, povestea într-un interviu pentru APROPO despre cum ea şi soţul ei au muncit din greu timp de câţiva ani şi făcut economii pentru a-şi realiza visul – proiectul „Călător cu tricolor”, dar şi „Beauty Around the World”, un atlas al frumuseţii femeilor din toate colţurile lumii. Spuneau că din aceşti bani şi-ar fi putut lua o maşină bună, dar au preferat să facă o investiţie „de suflet”, iar experienţa trăită să le lase amintiri pentru o viaţă.

Au vizitat Ucraina, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Suedia, Finlanda, Rusia, Georgia , Turcia etc., iar până în prezent cele mai importante publicaţii din lume au scris despre proiectul ei. Enumerăm aici doar câteva dintre acestea: Daily Mail, The Telegraph, The Independent, Le Figaro, Cosmopolitan, Elle etc.

noroc„Proiectul meu, Atlasul Frumuseţii, s-a viralizat şi a ajuns cunoscut în întreaga lume. Peste noapte m-am trezit cu mesaje de la unele dintre cele mai mari publicaţii ale lumii, care vroiau să scrie despre el. Când vezi că fotografiile tale apar pe homepage-urile unor site-uri legendare şi sunt vizualizate de zeci de milioane de oameni, pur şi simplu ai senzaţia că visezi, la modul cel mai propriu.
Sincer, am vrut să renunţ de multe ori, pentru că nici nu va imaginaţi cate uşi mi s-au trântit în nas, aici, la mine acasă, când cautam cu disperare sprijin. Dar tot aici, acasă, şi în diaspora au fost nişte români incredibili care au crezut în proiect şi mi-au dat puterea să merg mai departe, când îmi era mai greu. Lor vreau să le mulţumesc din suflet, să-i îmbrăţişez şi să le dedic cele câteva mii de articole care au apărut în toate colţurile lumii, în peste 100 de limbi. Greul abia acum începe, căci proiectul trebuie să meargă mai departe. Sper că de-acum înainte să primesc mai mult sprijin”, a scris Mihaela Noroc pe pagina ei de pe o reţea de socializare.

Femeia spune că nu uită de unde i se trag rădăcinile şi ori de câte ori are ocazia, le vorbeşte străinilor despre Basarabia:
„Le spun întotdeauna oamenilor că sunt născută la Chişinău, în Republica Moldova. Călătorind în ultima vreme în ţări ale fostei Uniuni Sovietice, originea mea a fost mai tot timpul un subiect interesant de discuţie cu oamenii pe care i-am întâlnit”.

Comentează