Ce a descoperit un bătrân în mansarda casei sale: „Nu a mai fost văzută de NIMENI până acum”

Ce a descoperit un bătrân în mansarda casei sale: „Nu a mai fost văzută de NIMENI până acum”

O povestire cu Sherlock Holmes, scrisă de Arthur Conan Doyle pentru a strânge fonduri, în scopul construirii unui pod într-un oraș scoțian afectat de inundații, a fost descoperită de un pensionar în mansarda casei sale, relatează The Independent și The Daily Telegraph, citat de antena3.ro

Walter Elliot, un istoric de 80 de ani, a descoperit nuvela „Sherlock Holmes: Discovering the Border Burghs and, By Deduction, the Brig Bazaar”, într-o colecție de povestiri scurte, intitulată „The Book o’ the Brig”.

Podul de lemn din orașul scoțian Selkirk a fost distrus de puternice inundații în 1902, iar doi ani mai târziu, localnicii au organizat un eveniment de strângere de fonduri în vederea construirii unuia nou.

În cadrul evenimentului, organizatorii au vândut o colecție de povestiri scurte realizate de localnici, iar faimosul autor, aflat în vizită la Selkirk și în împrejurimi, a fost de acord să contribuie la rândul său la volum.

Elliot a primit o copie a cărții de 48 de pagini în urmă cu 50 de ani de la un prieten, însă a uitat de ea, până recent, atunci când a redescoperit-o în mansarda casei sale.

Se crede povestirea de 1.300 de cuvinte — în care detectivul deduce că Watson va vizita orașul Selkirk — este prima povestire cu Holmes descoperită de la momentul publicării ultimei aventuri a celebrului detectiv, în urmă cu peste 80 de ani.

„Nu știu dacă povestirea a fost publicată vreodată. Nu am mai vazut-o”, a declarat Elliot.

Comentează