4 leacuri neştiute cu sfeclă roşie

4 leacuri neştiute cu sfeclă roşie

Sfecla roşie este una dintre legumele care nu-şi pierde proprietăţile prin gătire. Conţinutul mare de vitamine, minerale şi fibre face ca ea să fie un bun aliat împotriva multor afecţiuni.

1. Are grijă de sănătatea inimii
Specialiştii în fitoterapie spun că sfecla roşie este unul dintre puţinele remedii a căror beneficii apar destul de rapid în cazul bolilor cardiace. Datorită conţinutului mare de potasiu şi acid folic, ea ajută la reglarea tensiunii arteriale, a nivelului de colesterol şi protejează sănătatea vaselor de sânge. Indicat este să urmezi o cură cu suc de sfeclă timp de trei săptămâni. Bea zilnic câte jumătate de pahar (foloseşti storcătorul de fructe). Pentru a obţine alt gust poţi să adaugi în sucul de sfeclă doi morcovi şi o rădăcină de ţelină.
2. Scade aciditatea gastrică
Fiind una dintre legumele cu efect alcalinizant, sfecla roşie este indicată persoanelor care suferă de gastrită hiperacidă, dar şi de alte probleme digestive. Consumat mult timp, sucul ajută la reducerea acidităţii gastrice şi a arsurilor stomacale. Indicat este să combini sucul de sfeclă cu 100 ml de suc de cartofi şi 200 ml de suc de morcov. Bea în fiecare dimineaţă câte un pahar din acest amestec, timp de o lună. În tot acest timp, poţi introduce sfecla roşie şi în alimentaţie.
3. Este ideală pentru anemici
Sfecla roşie este un excelent remediu împotriva stărilor de oboseală şi a anemiei feriprive (cauzată de lipsa de fier). Fiind o bună sursă de vitamina B6, fier şi magneziu, leguma ajută la formarea sângelui şi la întărirea sistemului imunitar. Consumă câte 100-150 de grame de sfeclă (sub formă de salată sau de suc), o dată la două zile, timp de o lună. Pentru a varia gustul, poţi combina sfecla cu suc de lămâie, de măr, de spanac, de castraveţi sau de roşii.
4. Previne afecţiunile hepatice
Inclusă în alimentaţie, sfecla roşie este şi un bun protector pentru ficat. Conţinutul mare de vitamine şi minerale ajută la regenerarea celulelor hepatice şi stimulează sănătatea acestui organ, inclusiv în cazul hepatitelor cronice. De asemenea, fitoterapeuţii spun că leguma, consumată pe o perioadă mai lungă de timp, favorizează reducerea grăsimii de la nivelul ficatului.

Sursa: click.ro