Iurie Badicu ştie ce i-a lipsit Kătălinei Rusu la Eurovision!

Nicio ediţie Eurovision fără scandal: şi în acest an, preselecţiile naţionale s-au lăsat supărări şi dezamăgiri. Kătălina Rusu era ferm convinsă că va ajunge în semifinale, însă astrele n-au fost de partea ei deoarece n-a reuşit să-i impresioneze pe membrii juriului. Dezamăgită că a fost respinsă, interpreta a apelat la un avocat pentru a le cere socoteală juraţilor.

Kătălina Rusu era sigură că în acest an va cuceri prin prestaţia ei juriul, dar şi publicul Eurovision. Însă nici melodia, despre care ea spune că a fost scrisă de compozitori renumiţi, dar nici prestaţia scenică, nu i-a impresionat pe membrii juriului. Foc şi pară că nu a trecut în semifinale, interpreta şi-a luat avocat prin intermediul căruia vrea să le cerea socoteală juraţilor.
„Am depus contestare pentru că ştiu: piesa mea este bună pentru Eurovision, este una din cele mai puternice! Nu i-am contactat pe membrii juriului, în schimb am aflat care sunt pârghiile legale pentru a le cere o explicaţie. Fac acest lucru pentru publicul meu şi pentru persoanele care mă întreabă de ce nu am trecut în finală. Plus că le datorez o explicație şi compozitorilor, care lucrează doar pentru Eurovision, iar piesele lor răsună în fiecare an la acest concurs”, a declarat Kătălina colegilor de la emisiunea „Paparazzi”, Jurnal TV.

Ce i-a lipsit Kătălinei Rusu

Central_2_catalinaContactat de APROPO, producătorul şi textierul Iurie Bădicu, care în acest an a fost membru al juriului Eurovision, a declarat că interpretei i-au lipsit trei ingrediente: „originalitatea melodiei, noutatea interpretării şi profesionalismul, până la o anumită etapă”.
„Conform regulamentului, pretenţiile de ordin juridic pot şi depuse la organizatorii Eurovision în decurs de 24 de ore de la anunţarea rezultatelor. Contestația Kătălinei însă a fost depusă peste trei zile, de aceea ea a fost examinată doar ca scrisoare, nicidecum ca act juridic. Deci nu poate fi vorba de niciun proces de judecată”, ne-a declarat textierul.
Iurie Bădicu susţine că, după ce va fi anunţat numele interpretului care ne va reprezenta ţara la Eurovision Song Contest 2015, rezultatele şi notele juriului vor fi făcute publice. Atunci Kătălina Rusu va afla răspunsul la toate întrebările pe care le-a adresat în contestaţie.

Îi propune să meargă pe urmele Alionei Moon

„Conform regulamentului, erau 50 de melodii, iar fiecare membru al juriului selecta din ele doar 24, pe care le vedea el în semifinale. Ce ţine de mine, Kătălina Rusu se regăsea printre cei 24, însă mai erau şi fişele de jurizare ale celorlaţi membri. Iar când s-a făcut totalizarea, ea n-a acumulat numărul total de voturi pentru a merge mai departe. Însă dacă se vrea pe scena Eurovision, îi pot aminti că au fost exemple fericite, când unii concurenţi participau iniţial în calitate de back-vocalşti, cum ar fi Aliona Moon. Dacă îi place vreuna din cele 24 de melodii care au trecut mai departe ori are o simpatie aparte pentru vreunul dintre concurenţi, poate să-l susţină urcând pe scena concursului în calitate de back-vocalistă”, îi recomandă producătorul Kătălinei Rusu.

„Melodia sa nu e una câștigătoare”

Central_1_Iurie BadicuCât priveşte melodia cu care interpreta s-a înscris în concurs, Iurie Bădicu o consideră bună, însă nu una care ne-ar aduce victoria la Viena.
Iurie Bădicu este de părere că interpreţii care participă an de an la preselecţiile naţionale Eurovision ar trebui să se întrebe de ce nu câștigă concursul şi nu trec în semifinale.
„Participi pentru imagine, pentru ca lumea să te cunoască. Însă trebuie să-ţi pui şi scopul de a câştiga acest concurs, să te înscrii cu un produs bun, unul memorabil, care să-ţi aducă victoria”, spune compozitorul.

„Avem şanse să ne calificăm în finală”

Şi dacă majoritatea internauţilor consideră că în acest an printre piesele intrate în competiţie la Eurovision Moldova nu este niciuna suficient de bună ca să ne facă cinste la Viena, Iurie Bădicu este de o altă părere.
„Consider că la această ediţie sunt cel puţin 10 piese foarte bune, avem orchestrații şi voci remarcabile. Cu toate acestea, nu pot spune că am un concurent preferat, însă sunt mai multe melodii care, cred eu, ar putea să ne reprezinte ţara cu brio la acest prestigios concurs. Unde mai pui că în acest an şansele de a trece în finala Eurovision Song Contest sunt mari şi asta deoarece suntem în aceeaşi semifinală cu ţări prietene R.Moldova”, ne-a mai povestit Iurie Bădicu.

De ce avem Eurovision fără artişti cu experienţă

Cât despre faptul că la preselecțiile naționale Eurovision s-au înscris în acest an mai puțini interpreţi cunoscuți, producătorul susţine că motivul este unul foarte simplu: pentru a participa la acest concurs, pe lângă voce, melodie şi show, mai ai nevoie şi de o echipă în spate, dar şi de un buget considerabil: „Iar dacă nu are cine să suporte cheltuielile de călătorie până în ţara-gazdă, de ce să mai participi? Cred că acestea este şi motivul pe care care artiştii cu experienţă nu şi-au depus candidatura la Eurovision”.
Precizăm că finala naţională Eurovision va fi organizată pe 28 februarie. Aceasta va fi precedată de două semifinale, care vor avea loc pe 24 și 26 februarie.
În urma tragerilor la sorţi pentru stabilirea ordinii de evoluare a ţărilor care vor participa la Eurovision Song Contest 2015 s-a stabilit că R. Moldova va evolua în prima semifinală, pe 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, România, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria. De asemenea, în prima semifinală la televoting vor participa Spania, Austria şi Franţa.
Lena NEGRU
Foto: Facebook

2 Comentarii

  • 30 ianuarie 2015 | Permalink |

    Doar niste ginduri… foarte subiective, opinia nu are argumente destule. Foarte superficial.

  • Nume
    30 ianuarie 2015 | Permalink |

    Trebuia sa se ocupe in continuare Vitalie Cojocaru de Eurovision, cu practica intelegenta si profesionalismul de care dispune.

Comentează