Doi medici basarabeni şi-au deschis la Bucureşti o clinică de chirurgie estetică

Doi medici basarabeni şi-au deschis la Bucureşti o clinică de chirurgie estetică

Dacă eşti fericit, parcă toate-ţi merg din plin. E şi cazul soţilor Anişoara şi Vasile Falcă, un cuplu de medici originari din Basarabia, stabiliţi actualmente în România. În cei 30 de ani, de când sunt împreună, le-au reuşit pe toate: au o familie frumoasă şi doi băieţi de care-s mândri, două case-n Bucureşti şi una la ţară, dar şi o afacere de succes – propriul cabinet medical.

Se ştiu de mai bine de trei decenii, pe când erau ambii studenţi la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „N.Testemiţanu”. El avea 21 de ani, ea – 19 ani.
„Cum ne-am cunoscut? Ca în poveste… Dar fiecare are versiunea lui”, îşi începe istorisirea doamna dr. Anişoara Falcă, medic specialist hematologie clinică. „Versiunea soţului: la consultaţia dinainte de admitere la facultate era o domnişoară în prima bancă – eu. El a simţit ceva, săgeata lui Cupidon… Apoi au început cursurile. Şi cum stăteam în banca din spatele lui, mă tot auzea vorbind, astfel că s-a îndrăgostit de vocea mea. Se întorcea să-mi ceară ba un creion, ba rigla. Într-o zi m-a invitat la film, iar după un an şi patru luni ne-am căsătorit. Versiunea mea e simplă: m-a invitat la film, apoi la încă unul şi încă unul… Acum avem propriul nostru film de viaţă”.

„La Bucureşti am fost întâmpinaţi foarte frumos”

1489192_279700955517768_352442308_nPână a se muta în România, Vasile Falcă lucrase la Spitalul de Urgenţă din Chişinău, secţia Chirurgie Plastică, iar soţia lui – la Institutul Oncologic. „Am venit la Bucureşti pe 17 februarie 1992, la Secundariat. Am fost întâmpinaţi foarte frumos, am avut burse de studii şi cazare la cămin. Condiţiile erau cum erau, dar pe noi ne interesau studiile, aşa că mergeam înainte. Am trecut prin multe, dar cred că a fost perioada în care mi-am făcut cei mai mulţi prieteni, iar cei de calitate îmi sunt prieteni şi acum”, ne povesteşte Anişoara Falcă.
Orice început e greu, dar soţii Falcă spun că de sărăcie i-a scăpat munca şi oamenii buni. Lucrau în câte două, ba chiar şi în trei locuri concomitent, nu prea aveau vacanţe sau timp liber. Rupeau, totuşi, un weekend din când în când, pentru a merge la munte sau la mare, fie cu prietenii pe care reuşiseră să şi-i facă, fie cu familia.

„Kalina Medical”, mai mult decât chirurgie estetică

chirurgie-estetica-plastica-botox-dermatocosmetica-piercing-epilare-definitiva-laser-lumina-pulsatorie-psihologie-medic-primar-dr-falca-vasile-dr-falca-ana-zdmDe când s-au mutat la Bucureşti, adesea se întâmpla să le bată la uşă cineva dintre prieteni sau vecin, căci întotdeauna se găseşte cineva care are nevoie de o consultaţie sau o schimbare de pansament. Iar soţii Falcă sunt genul de oameni care nu prea ştiu să spună „nu” în astfel de cazuri.
„Şi atunci am zis să facem un cabinet pentru a oferi servicii medicale de calitate în condiţii civilizate. Aşa a apărut „Kalina Medical”, clinică specializată în tratamente de chirurgie estetică, dar şi metode de întinerire, tehnici de înfrumuseţare etc. Avem clienţi din diferite oraşe din România, chiar şi din alte ţări. De multe ori se întâmplă ca persoana să apeleze la serviciile noastre pentru o problemă, iar noi o ajutăm sa soluţioneze şi alte probleme legate de sănătate sau de frumuseţe pe care domnia sa doar le intuia sau de care nici nu bănuia. Dar în prealabil discutăm cu fiecare client în parte pentru a crea un câmp magnetic benefic”, ne-a mai declarat Anişoara Falcă, cea care împreuna cu fiul cel mare şi soţul, gestionează cu pasiune afacerea.

Jumătate de hectar de paradis

falca2Afacerea le aduce aduce satisfacţie morală, dar şi un venit sigur. Azi familia Falcă deţine două case-n Bucureşti şi una la ţară.
„Paradisul nostru este, desigur, la ţară, unde am cumpărat 5000 metri pătraţi de teren pe care nu era absolut nimic şi ne-am făcut acolo un colţişor de rai, cu flori, pomi fructiferi şi decorativi, animale, păsări etc. E frumos şi nouă ne place”, ne mai spune basarabeanca.
Şi cum în 2015 soţii Falcă împlinesc 30 de ani de căsnicie, am întrebat-o pe Anişoara Falcă care e secretul armoniei în cuplul lor şi cum de norocul, se pare, nu-i prea ocoleşte. Ne-a răspuns scurt:
„Motorul nostru e iubirea, iar norocul e că ne avem unul pe altul, că avem doi băieţi frumoşi şi sănătoşi, că avem multe rude, prieteni care ne iubesc şi ne respectă. Iar atunci când noii clienţi îşi încep prezentarea cu „am auzit de Dvs de la cutare şi îmi doresc de mult să vă cunosc” nu putem decât că ne bucurăm”, recunoaşte doamna doctor.
Familia Falcă îşi face timp să mai treacă şi Prutul din când în când, căci în Basarabia îi aşteaptă rudele şi prietenii. „Avem acolo mulţi oameni dragi nouă, pe care de multe ori nici nu apucăm să-i vedem din lipsă de timp. Unii chiar m-au atenţionat că s-au supărat pentru că nu am trecut şi pe la ei. Poate prin intermediul acestei publicaţii vor ajunge cele mai frumoase urări tuturor celor ce ne cunosc şi tuturor celor ce ne vor cunoaşte: Şi sunt sigură, vom reuşi să-i convingem o dată în plus că viaţa este frumoasă!”

falca3falca5falca6falca 8falca7Natalia TUTUNARU

9 Comentarii

Comentează