The Sun continuă să publice fotografii topless, infirmând zvonurile privind renunţarea la acestea

The Sun continuă să publice fotografii topless, infirmând zvonurile privind renunţarea la acestea

Tabloidul britanic The Sun spune că va continua să publice fotografii cu femei topless în pagina 3 a publicaţiei, infirmând zvonurile apărute, săptămâna aceasta, privind renunţarea cotidianului la acest tip de conţinut, scrie mediafax.ro

Potrivit AFP, o fată cu sânii dezgoliţi a reapărut joi în pagina 3 în The Sun, fapt care infirmă informaţiile publicate, marţi, de cotidianul The Times, potrivit cărora tabloidul britanic urma să renunţe la această tradiţie a topless-ului, începută în 1970.

Ştirea publicată de The Times a fost salutată de organizaţiile feministe şi de câteva dintre autorităţile din Marea Britanie.

Însă, joi, The Sun a publicat o nouă fotografie cu o tânără blondă cu sânii goi, sub titlul „clarificări şi corecţii”.

„Ca urmare a recentelor informaţii vehiculate în presă, vrem să clarificăm faptul că aceasta este pagina 3 şi că aceasta este o fotografie a lui Nicole, în vârstă de 22 de ani, din Bournemouth”, a precizat The Sun.

„Vrem să ne cerem scuze pentru jurnaliştii din presa scrisă şi pentru cei de la televiziuni care, în ultimele două zile, au vorbit şi scris despre noi”, a mai scris The Sun.

Marţi, The Sun nu a confirmat eliminarea din pagina 3 a fotografiilor cu femei topless. „The Sun nu a spus în niciun moment că aşa ceva se va întâmpla”, a declarat, pentru AFP, responsabilul de PR al cotidianului, Dylan Sharpe, trimiţându-i pe amatorii de astfel de conţinut să viziteze şi site-ul dedicat acestei pagini, respectiv page3.com.

Această tradiţie veche de peste patru decenii a fost mult timp catalogată drept sexistă de criticii tabloidului şi chiar şi magnatul media Rupert Murdoch, în prezent în vârstă de 83 de ani, a descris-o drept „desuetă”, anul trecut.

Totodată, o petiţie prin care se cerea tabloidului, unul dintre cele mai citite cotidiene britanice, să înceteze această practică a strâns 217.000 de semnături.

Participanţii la campania „No More Page 3″ („Renunţaţi la pagina 3″) au calificat, marţi, vestea despre eliminarea fotografiilor topless drept „cu adevărat istorică” şi un semn al „puterii cetăţeanului”.

Înfiinţat în 1964, The Sun are un tiraj zilnic de peste 2,2 milioane de exemplare, potrivit datelor furnizate în 2014. The Sun este editat de News Group Newspapers, divizie a News UK, parte a News Corp.. companie deţinută de Ruper Murdoch.
Foto: mediafax.ro

Comentează