Noul rege Salman al Arabiei Saudite: Politica regatului nu se va schimba

Noul rege Salman al Arabiei Saudite: Politica regatului nu se va schimba

Noul rege al Arabiei Saudite, Salman bin Abdelaziz, l-a numit vineri, prin decret, pe ministrul de interne, prințul Mohammed bin Nayef, drept viitor prinț moștenitor, și a declarat că politica regatului nu se va schimba după moartea predecesorului său, regele Abdullah, relatează AFP și Reuters.

Printr-un alt decret regal, unul dintre fiii noului rege, Mohammed ben Salman, a fost numit ministru al apărării.

Regele Salman a promis să mențină aceeași abordare ca predecesorii săi, în primul discurs adresat națiunii de la instalarea pe tron. „Cu voia lui Allah, vom menține aceeași cale pe care a avansat această țară de la stabilirea sa de către regele Abdel Aziz Ben Saud și fiii săi care i-au urmat”, a spus regele Salman în discursul său, transmis de televiziunea de stat.

„Allah a vrut ca eu să port această mare responsabilitate”, a declarat Salman. „Mă rog la Allah să-mi acorde sprijin”, a adăugat el.

Noul rege a făcut de asemenea apel la unitatea și solidaritatea țărilor musulmane și arabe și a promis să-și servească țara și să o apere de orice rău.

Regele Abdullah bin Abdulaziz al Arabiei Saudite a decedat la vârsta de 90 de ani, a anunțat în noaptea de joi spre vineri televiziunea de stat saudită.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) REUTERS/Fayez Nureldine/Pool/Files

Comentează