Kievul îi acuză pe separatiști că sunt la originea bombardamentului care a ucis 13 civili la Donețk

Kievul îi acuză pe separatiști că sunt la originea bombardamentului care a ucis 13 civili la Donețk

Ministerul ucrainean al Apărării i-a acuzat joi pe separatiștii proruși că sunt la originea bombardamentului care a ucis în cursul dimineții 13 civili la Donețk, în estul Ucrainei.

‘Teroriștii (calificativ dat de Kiev rebelilor, n.red) au bombardat troleibuzul la Donețk și au ucis civili. Acest bombardament asupra unui mijloc de transport civil a fost lansat într-un cartier unde nu erau confruntări’, a afirmat ministerul într-un comunicat citat de Interfax-Ukraina.

‘Locul unde a fost bombardat troleibuzul este situat la 15 kilometri de zona unde se află forțele antiteroriste (trupele ucrainene). Până astăzi, în acest cartier nu s-au înregistrat niciun fel de distrugeri’, a mai indicat ministerul ucrainean.

‘Toate aceste fapte arată că teroriștii au tras asupra mijlocului de transport în comun din zonele controlate de grupările armate ilegale’, se mai arată în același comunicat.

Autorităților separatiste din Donețk, citate de Interfax, au acuzat la rândul lor forțele ucrainene de uciderea celor 13 civili, după ce un obuz a căzut într-o stație de troleibuz din cartierul Bosse situat în partea sudică a orașului Donețk

Bombardamentul de joi este cel mai sângeros atac împotriva civililor de la semnarea acordurilor de pace de la Minsk, în septembrie anul trecut.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) Reuters TV / REUTERS

Comentează