Basarabeanca a devenit pentru prima dată bunică

Basarabeanca a devenit pentru prima dată bunică

Interpreta care este apreciată de public graţie melodiilor sale cu mesaj profund, a intrat în rândul bunicilor. Fiul ei cel mare, Artur, şi soţia acestuia, Ella, au devenit părinţi. Contactată de APROPO, Basarabeanca ne-a vorbit despre bucuria de a fi bunică, dar şi despre colindul „În casa românului e Grădina Domnului”, pe care-l cântă împreună cu gemenii lui Sandu Gorgos, Alexandra şi Gabrielle (6 ani).

De mai bine de jumătate de an, Basarabeanca trăieşte o nouă experienţă: cea de bunică. Cu toate că nu-i place să vorbească despre viaţa sa personală, am reuşit să-i „furăm” un interviu, în care ne povesteşte despre micuţul George-Damir. Interpreta spune că în 2014 cea mai mare bucurie pentru ea şi familia sa a fost venirea pe lume a lui Damuraş, aşa cum preferă să-şi alinte nepoţelul.

„Retrăim viaţa prin prisma lui Damiruş”

Fata interior

„Faptul că am devenit bunici e cea mai mare bucurie pentru mine şi soţul meu. Artur şi Ella vin des pe la noi. Ni-l aduc pe nepoţel în fiecare zi şi asta pentru că locuim în apropriere. Eu îi ajut cu ce pot, astfel că nici bonă nu le mai trebuie. Am stabilit că totuși mamele trebuie să aibă grijă de copii, să-i crească, iar când vor avea nevoie de ajutor, să apeleze la mine. Unde mai pui că suntem mulți în familie, așa că are cine sta cu micuţul atunci când părinții săi sunt ocupați. E de nedescris experienţa de bunic: retrăim viaţa prin prisma lui Damiruş. Prin nepoți vedem rostul vieții și trăim mai intens fiecare zi”, ne-a declarat interpreta.

Nu vrea ca nepoții ei să crească alintați

Şi dacă nepoţii devin răsfăţaţii familiei în majoritatea cazurilor, nu se poate spune acelaşi lucru şi despre familia sa. Basarabeanca susţine că George-Damir este iubit de toţi şi mereu purtat în braţe, însă speră ca el să nu devină cu copil alintat din această cauză.
„Ne dorim ca nepoții noștri să nu fie răsfăţaţi din cale-afară. Poate va mai apărea un nepoțel, ca să nu concentrăm toată dragostea doar asupra lui Damiruș. E un sentiment bun, dar el ar trebui să fie calitativ, înţelept şi educativ. Nu trebuie să exagerăm nici chiar atunci când vine vorba de dragoste”, susţine fericita bunică.

Mai vor nepoţi

Şi cum Artur şi Ella seamănă ca două picături de apă, apropiaţilor le este greu să spună de la cine a moştenit juniorul cele mai multe trăsături. Astfel, într-o săptămână au impresia că Damiruş îi seamănă lui tăticu, iar în alta – mămicăi.
Basarabeanca şi soţul său l-au întrebat pe mezinul familiei, Denis, când acesta şi soţia sa, Diana, le vor dărui nepoţi, iar răspunsul acestora nu a făcut decât să-i bucure şi mai mult: „într-un an vă bucurați de un nepot, iar în următorul, dacă va veni barza şi în familia noastră, vă vom bucura şi noi”. Deci, în 2015, barza ar trebui să vină din nou în familia vedetei.

Gemenii lui Sandu Gorgos – doi îngeraşi

foto_2

De când a devenit bunică, Basarabeanca spune că îi place să lucreze cu copiii. Iar nu demult, citind cartea de versuri a Luminiţei Dumbrăveanu, „În grădina Te iubesc”, inspirată, a scris colindul „În casa românului e grădina Domnului”. Lansarea acestuia a avut loc înainte de sărbători, iar acum se lucrează la videoclip, care va fi lansat în viitorul apropiat.
„Nu putea colindul să fie la fel de frumos dacă nu se auzeau şi vocile de clopoțel ale copiilor. Şi cum am marele noroc ca Sandu Gorgos să semneze majoritatea aranjamentelor muzicale la melodiile mele, l-am întrebat dacă gemenii săi ar putea cânta colindul împreună cu mine. Răspunsul său a fost unul pozitiv. Alexandra şi Gabrielle sunt niște îngerași de copii, care vin dintr-o dinastie de oameni talentați”, ne povesteşte Basarabeanca.
De curând s-a dat start filmărilor pentru videoclip, iar în viitorul apropiat va avea loc şi lansarea. Deşi suntem la început de an, artista se poate mândri cu piesa „Să mulţumim, să facem bine”, pe care a lansat-o la sfârşit de 2014.
„Acesta este, de fapt, şi crezul familiei mele”, ne-a spus la sfârşitul discuţiei îndrăgita interpretă.

Lena Negru